Bulvár

Akarata ellenére férfi börtönbe szállítják a transznemű nőt, miután teherbe ejtette két női rabtársát

rtl.hurtl.hu

2022. július 18. 13:32

A gyilkosságért ülő rab azt állítja, hogy több alapvető jogát is megsértik azzal, ha egy férfiaknak fenntartott börtönbe helyezik át. 

A 27 éves transznemű nőt, Demetrius Minor-t, tiltakozása ellenére egy férfi börtönbe szállították, miután 2 nőt is teherbe ejtett a női börtönben – tudta meg a Daily Mail. Demetrius, vagyis Demi, férfinak született, és jelenleg még a nemváltoztató műtéte előtt áll. A rab éppen 30 éves börtönbüntetését tölti egy new jersey-i börtönben, miután több, mint 10 évvel ezelőtt megkéselte a nevelőapját. Minort 2016-ban ítélték el, akkor egy férfiaknak fenntartott intézménybe került, majd 2020-ban belekezdett nővé való átalakulásába, így átszállították egy női intézménybe.

Minor eddig az Edna Mahan nevű női javítóintézet lakója volt, azonban elrendelték a férfi börtönbe való átszállítását, mivel néhány hónapja két női rabot is teherbe ejtett. A női intézetben jelenleg 27 transznemű rab van, köztük olyanok is, mint Minor, akik még nem estek át nemátalakító műtéten.

A Daily Mail forrása szerint a cellák ajtaját a szabadidős tevékenységek idejére nyitva tartják, így ebben az időszakban lehetett alkalmuk a raboknak átosonni egymás szobájába, vagy a mosdóban elbújni egy gyors együttlétre.

Minor blogot vezet, Igazságot Deminek néven, ahol részletesen beszámolt arról, hogy milyen megpróbáltatásokon ment keresztül a férfi börtönben. Minor már a szállítás alatt megpróbált véget vetni az életének, és megpróbálta felakasztani magát, így most egy különleges részlegen helyezték el, ahol megfigyelik.

Minor leírta, hogy a börtönőrök között volt, aki kigúnyolta, amikor kérvényezte, hogy egy női börtönőr motozza meg, és azt állította, hogy megverték az átszállítás során. Azt is felhozta, hogy több, mint 30 alkalommal hivatkoztak rá férfiként. A sminktermékeit megtarthatta, azonban tudja, hogy ha ezeket használja majd a férfiak lakta börtönben, az felér egy halálos ítélettel.

Azt elfogadtam, hogy egy férfiaknak fenntartott intézménybe kerültem, azonban azt sosem fogom elfogadni, hogy ne nőként kezeljenek, mert az vagyok, egy nő, aki történetesen transznemű.
 

Minor elmondta, hogy több támadás is érte: a börtönőrök megfenyegették és rosszul bántak vele, valamint a társai is bántották, mivel „éretlenek, és ignoránsak a hozzá hasonlóakkal kapcsolatban.”

Azáltal, hogy egy férfiakkal teli börtönbe helyezték, megsértették a biztonsághoz való jogát és szexuális zaklatás céltáblájává tették. Az elítélt szerint az új lakóhelye az egyik legerőszakosabb javítóintézmény.

Minor azt is nehezményezte, hogy a börtönben nincsen légkondicionáló és kábeltévé. Elmondta, hogy mentális nincs jól, kezdi elveszíteni önmagát. Szerinte az áthelyezése egyértelműen egy büntetés, ami visszafordíthatatlan pszichológiai károkat tesz benne.

Minor börtönbüntetése során megpróbált változtatni az életén, és a többi rabnak segíteni azáltal, hogy egyfajta ügyvédként képviseli őket, és a részlegüket a börtönben.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Nyitókép: Justice4Demi.org / About

#Bulvár#börtön#terhesség#emberi jogok#jogsértés#nemátalakító műtét

Címlapról ajánljuk