Bulvár

Egy liverpooli Tescóban nem jelentik fel azokat, akik azért loptak, mert éhesek

rtl.hurtl.hu

2022. július 17. 9:06

A programot a helyi rendőrség is támogatja.

Az Egyesült Királyságban, Liverpoolban egy Tesco áruházban nem jelentik fel a rendőrségen azokat, akik azért lopnak alapvető élelmiszereket, mert egyébként nem tudnák megvenni – írja a Mirror.

Akiket a biztonsági személyzet rajtakap, azoknak megpróbálnak segíteni, olyan helyi szervezetekhez irányítják őket, ahol segélycsomagokat kaphatnak.

Ezek az emberek jellemzően tejet, sajtot, kenyeret, néha tisztálkodási szereket, pelenkákat lopnak.

Az Ian Byrne munkáspárti képviselő által előterjesztett kísérleti program a Liverpool West Derby negyedében található Tescóban indult, ahol a lopások számának növekedésével havonta 50 ezer fontot (23,5 millió forint) veszítenek.

A programot Emily Spurrell rendőrkapitány is támogatja, aki az eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy senkinek nem kellene olyan helyzetbe kerülnie, hogy lopnia kelljen ahhoz, hogy enni tudjon vagy el tudja tartani a gyermekét.

A West Derby Tesco külön kiképzi az őröket, hogy észrevegyék azokat a tolvajokat, akik azért lopnak, mert egyszerűen nincs más válaszátsuk. 

Ezelet a lopásokat a kétségbeesés szüli. Sok olyan tolvaj van, aki soha nem gondolta volna, hogy egyszer is erre lesz kényszerülve, de vannak, akiknek egyszerűen nincs más választásuk.

– mondta a programban résztvevő üzlet vezetője.

A programot Barbara Murray rendőrtiszt, a Merseyside-i rendőrség és bűnügyi testület elnöke is támogatja, aki azt mondta, hogy alig hitték el, amikor adatokat kaptak arra vonatkozóan, hogy milyen sokan kényszerülnek lopásra azért, mert éheznek. Ezzel szemben a betöréses bűncselekmények száma, amelyeket jellemzően nem éhezők követnek, drasztikusan csökken.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Bulvár#tesco#lopás#liverpool#egyesült királyság#rendőrség

Címlapról ajánljuk