Bulvár

Megint le kellett állítani Travis Scott koncertjét, de most nem történt tragédia

rtl.hurtl.hu

2022. július 7. 17:29

8 hónappal a tragédia után ismét balesetveszélyes helyzet alakult ki a rapper koncertjén, de ezúttal időben leállították a show-t. 

Tragédiába fulladt a világhírű rapper novemberben, az Astroworld fesztiválon adott koncertje, a csaknem 50 ezer fős tömegben tízen vesztették életüket fulladás miatt, és több rajongót kórházba kellett szállítani, mert eltaposta őket a tömeg. Erről mi is beszámoltunk:


A tragédiában elhunyt 9 éves Ezra Blount családtagjai azzal vádolták a rappert, hogy rajongói testi épségével nem törődve folytatta a koncertet. Scott tagadta a vádakat, és kijelentette, hogy nem tudott arról, hogy a koncertje közben bárki is veszélyben lett volna.

A rappert rengeteg kritika érte, amiért novemberben nem fordított kellő figyelmet az eseményekre, így ezúttal a baleset lehetőségének már az első jelére reagált.

A TMZ felvételén látszik, ahogy a legutóbbi koncertjén néhány – köztük egy Pókembernek öltözött – fiatal a színpad feletti állványra mászott fel, hogy ott bulizzanak. A rapper ezt észrevette és leállította a koncertet, hogy a fiatalok épségben lemászhassanak. A felvételen hallható, ahogy Scott megkéri a rajongóit, hogy lépjenek hátra kettőt, és a biztonsági őröket is felszólította, hogy vigyázzanak a lökdösődő tömegre. Csak akkor folytatta a koncertet, amikor az utolsó rajongó is lemászott az állványról.

Bár sokan úgy értelmezték, hogy a rapper tanult a novemberi koncertjén elkövetett hibáiból, Ezra szülei szerint Travis Scott mindig is tudott volna hatni a rajongóira és megelőzhette volna a tragédiát.

10 ember még mindig életben lenne, ha Travis felfogta volna, hogy előadóként nem csak az a dolga, hogy felpörgesse a közönségét 

mondta Ezra családjának ügyvédje a TMZ-nek. Azt is kiemelte, hogy mennyire fontos, hogy a koncertre járók jelezzék, ha bármi rendkívülit tapasztalnak.

A novemberi koncerten történt tragédia ügyében még folynak a tárgyalások, vizsgálják, Travis Scott felelősségét is.

A közönség felvette, hogy mi történt a koncerten:


Nyitókép: Erika Goldring/WireImage / Getty Images

#Bulvár#travis scott#koncert#Videó#tragédia

Címlapról ajánljuk