Bulvár

13 évesen esett teherbe, de nem bánta meg

rtl.hurtl.hu

2022. július 7. 14:48

Maddie Lambert 14 évesen adott életet kislányának, de nem érzi úgy, hogy a terhesség miatt vesztette volna el a gyerekkorát.

Egyöntetűen hördültek fel az emberek világszerte 2017-ben, amikor híre ment, hogy a texasi Maddie Lambert 13 évesen teherbe esett, de ő már az első ultrahangfelvétel láttán úgy döntött, hogy megtartja a gyermekét. Rengeteg kritika érte döntése miatt, most a Truly nevű Youtube-csatorna videójában válaszolt a kommentekre a jelenleg 19 éves Maddie.

Maddie elsősorban az iskolai szexuális felvilágosítás hiányát tartja felelősnek korai terhességéért. Mindenkit arra biztat, hogy beszélgessen a gyerekeivel a biztonságos szexről, hogy mások ne kerüljenek hozzá hasonló helyzetbe. Arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy a terhesség nemcsak mentális nehézségeket, de extrém fizikai megterhelést is jelent a tinédzserek teste számára. Ezt személyesen is megtapasztalta, degeneratív porckorong betegsége és gerinccsatorna-szűkülete alakult ki, valamint rendszeresen fáj a háta a fiatalkori terhessége miatt.

A döntését azonban egyáltalán nem bánta meg, és bár elismeri, hogy nem volt gyerekkora, arra utalt, hogy mivel mentális betegségekben szenvedett, a terhesség számára inkább megváltás volt, mintsem probléma. 

Maddie kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a lánya számára példakép lehessen, és ne essen abba a hibába, amit ő elkövetett. A lányáról, aki hamarosan már iskolába megy, gyakran posztol az Instagram oldalára.


Az elején annyira bántották az őt érő negatív kommentek, hogy esténként álomba sírta magát, de idővel megtanulta, hogy nem veheti magára mások véleményét. Habár még mindig sok kritikát kap az esete, a kommentelők közül többen is elismerően nyilatkoztak arról, hogy Maddie nem próbálja meg pozitívan beállítani a tinédzserkori terhességet, hanem inkább próbálja felhívni a figyelmet a veszélyeire és edukálni a követőit.


 Nyitókép: Maddie Lambert Instagram oldala

 

#Bulvár#terhesség#tinédzser

Címlapról ajánljuk