Bulvár

23 gyereket mentettek ki a pincéből, Krisztus második eljövetelére hivatkozva zárták be őket

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 7:49

Legalább 77 embert élt hónapok óta a nigériai templom alagsorában. Egyelőre nem világos, hogy mindannyian kényszer hatására döntöttek-e így. 

Hatósági közlésekre hivatkozva a Sky News arról ír, hogy legalább 77 embert, köztük 23 gyereket mentettek ki egy nigériai templom pincéjéből. A lelkészek azt mondták nekik, hogy Jézus Krisztus második eljövetele és elragadtatásuk – azaz mennybe menetelük – hamarosan megtörténik. 

Az Ondo államban található Whole Bible Believer Church (Teljes Bibliában Hívők Egyháza) templomának alagsorából 23 gyermek került elő, a lap szerint néhányan közülük mindössze nyolcévesek. Helyi lakosok állítják: néhány embert már tavaly óta fogva tartottak a templomban.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a lelkipásztorok arra biztatták a gyülekezeti tagokat, hogy „maradjanak ott” és várják meg az elragadtatást. Az egyik lelkész azt mondta a gyülekezeti tagoknak, hogy ez áprilisban fog megtörténni, majd később azt állította, hogy az elragadtatás időpontja szeptemberre módosult.

Egy apa, akinek gyermeke a megmentettek között volt, arra panaszkodott, hogy nem engedték be a gyermekéhez, és aki megpróbált bejutni a templomba, azt a hívők megtámadták. Két lelkészt őrizetbe vettek, de a nyomozók 

még nem találtak bizonyítékot arra, hogy a gyülekezet tagjait kényszerítették volna, hogy az alagsorban maradjanak. 

A lap hozzáteszi: Nigéria mélyen vallásos ország, ahol sok vallási vezetőt tisztelnek. Nem ez az első eset, hogy a hatóságok arról számoltak be, hogy a papok által fogva tartott embereket mentették ki.

Helyiek szerint egy nő emberrablásra gyanakodva kért segítséget, miután lányát nem engedték ki a templomból, hogy beiratkozzon vizsgáira. Más lakosok is panaszt tettek a templommal kapcsolatban, azonban nem tudták, hogy mi történik odabent. 

A közelben lakó Tunde Valentino úgy fogalmazott: a templomban éjjel-nappal istentiszteleteket tartottak. 

Egészen keddig, amikor jött egy nő, hogy nem engedték el a két gyermekét

– tette hozzá. 

Amikor a hatóságok megérkeztek a templomhoz, néhány tag ellenállt a mentésnek, „nem voltak hajlandóak elmenni” és szidalmazták a helyszínre érkező szülőket. 

A kihallgatás során a gyülekezeti tagok egy helyi ifjúsági csoport elnöke szerint azt állították, hogy „minden vasárnap az istentisztelet után maguk mentek be a pincébe”. Néhányan közülük azt mondták, hogy az emberek tavaly augusztus óta voltak ott, mások azt állították, hogy idén januárban kerültek oda. 

Nyitókép: illusztráció – Fotó: Getty Images

#Bulvár#nigéria#egyház#emberrablás

Címlapról ajánljuk