Bulvár

Frissítették II. Erzsébet királynő munkaköri leírását

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 19:55

Több mint tíz éve nem volt erre példa. 

II. Erzsébet királynő már hónapok óta egyre kevesebb nyilvános eseményen vesz részt, mostantól pedig hivatalosan is könnyebb munkát végezhet, ugyanis módosították a munkaköri leírását. 

A monarchia éves jelentéséből kiderült, hogy a királynő államfői szerepének leírását egy 13 pontos felsorolásról egy kevésbé konkrét leírásra változtatták – írja a People. Emellett pedig azokat a feladatokat, amelyeket „teljesítenie kell”, törölték a listából.

A Buckingham-palota nem kommentálta az észrevételt, de a lap forrásai elismerték, hogy történt egy kis frissítés a szövegben.

A lépés – amely több mint egy évtizede az első ilyen jellegű változtatás – lényegében elismeri, hogy a 96 éves királynő számára mostanra nehezebbé váltak egy kicsit a dolgok, ugyanis folyamatos mozgásszervi problémákkal küzd.

A királynő júniusban, platinajubileumi évfordulójának zárásakor hangsúlyozta, hogy továbbra is szolgálni fog, de ezt a családja támogatásával teszi. II. Erzsébet már visszalépett néhány kiemelkedő közéleti szerepből: a májusi parlamenti megnyitón Károly herceg Vilmos herceggel együtt helyettesítette őt, de Károly herceg képviselte a királynőt a Trooping the Colour és a Royal Ascot rendezvényeken is.

Nyitókép: Jane Barlow/WPA Pool/Getty Images

#Bulvár#királyi család#ii. erzsébet királynő#erzsébet királynő#buckingham-palota

Címlapról ajánljuk