Bulvár

Timothée Chalamet és Zendaya júliusban Budapesten forgatják a Dűne folytatását

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 18:38

A hat Oscar-díjjal jutalmazott Dűne várva várt folytatásának forgatása a tervek szerint július 21-én kezdődik a magyar fővárosban.

A Deadline megerősítette, hogy a blockbuster stábja már július 5-én megkezdi a Dűne második részének forgatását az olaszországi Altivole-ban. A főszereplők ezekre a helyszínekre még nem látogatnak el, a stáb csak helyszíni felvételeket készít, ahol a kiemelt karakterekre nincs szükség, így a munka oroszlánrésze a tervek szerint július 21-től indul Budapesten – írja a Daily Mail.

Így a sikerfilm főszereplői – Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Javier Bardem, Stellan Skarsgard és Josh Brolin – hamarosan Magyarországra utaznak, hogy megkezdjék a munkát.

Timothée Chalamet és Zendaya júliusban Budapesten forgatják a Dűne folytatását
Fotó:  Daniele Venturelli / Contributor / Getty Images

Hiába indulnak be azonban a felvételek, a Warner Bros. már bejelentette, hogy a film tervezett megjelenési dátumát 2023. október 20-ról 2023. november 17-re tolták. A rajongóknak emiatt egy hónappal többet kell kibírniuk a premierig.

Az ismert szereplőgárdához viszont újabb sztárok is csatlakoznak: Austin Butler, a Harkonnen-ház örökösét, Feyd-Rautha Harkonnent alakítja majd, Léa Seydoux Lady Margotként, Christopher Walken IV. Shaddam császár szerepében, Florence Pugh pedig Irulan hercegnőként – a császár lányaként – jelenik majd meg a vásznon.

A 2021-ben bemutatott első rész a kritikusok és a nézők között is sikert aratott: 10 Oscar-jelölésből hatot tudott szoborra váltani, világszerte pedig több mint 400 millió dollárt hozott a pénztáraknál.

Nyitókép: Tim P. Whitby / Stringer / Getty Images

#Bulvár#dűne#második rész#folytatás#forgatás#budapest#timothée chalamet#zendaya

Címlapról ajánljuk