Bulvár

Paul Walker lánya: Abortuszom volt

rtl.hurtl.hu

2022. június 25. 18:47

Meadow Walker az abortuszvita kapcsán mondta el, hogy mit élt át a járvány kirobbanásakor. 

Meadow Walker, a 2013-ban elhunyt színész, Paul Walker lánya a saját személyes történetével szólalt fel az Egyesült Államokat mélyen megosztó abortuszvitában: a 23 éves lány elárulta, hogy 2020-ban ő maga is abortuszon esett át, éppen akkor, amikor a koronavírus-járvány elkezdődött, írta meg a TMZ.

Meadow az amerikai Legfelsőbb Bíróság abortusztilalmat lehetővé tevő döntésére reagálva azt mondta: 

A mai nap hatalmas visszaesést jelent a történelemben. Mélységes igazságtalanság ez a nőkkel szemben az Egyesült Államokban. Számtalan olyan nő van, aki megküzdött ezzel a döntéssel. Én is küzdöttem, de 2020-ban, amikor a világjárvány idején összeomlott a világ, én is abortuszt kértem.

Meadow Walker szerint a terhességmegszakításról szóló döntésnek „magánügynek és személyesnek” kellene lennie. A jövőt rendkívül borúsan látja, miután több tagállam is tiltó törvényeket fogadott el vagy tervez meghozni. „Most, hogy még több nőnek nem lesz lehetősége arra, hogy biztonságos terhességmegszakítást kérjen és a saját testéről döntsön. Ez szívszorító. Egy olyan világban, amely folyamatosan marginalizálja a nőket, ezt érzem a legnagyobb támadásnak.” – mondta.

Az abortusztörvényről egyebek mellett Michelle Obama, Taylor Swift és Billie Eilish is éles hangon mondott véleményt.

Nyitókép: Gilbert Carrasquillo / GC Images

#Bulvár#paul walker#meadow walker#abortusz#abortusztörvény

Címlapról ajánljuk