Bulvár

Kim Kardashiant azzal vádolják, hogy maradandó károkat okozott Marilyn Monroe ruhájában

rtl.hurtl.hu

2022. június 15. 10:10

Egy Monroe-szakértő tette közzé, hogy nézett ki a ruha, miután a celeb visszavitte a tulajdonoshoz. 

Kim Kardashian számos kritikát kapott, amiért a májusi Met-gálán azt a ruhát viselte, amelyben Marilyn Monroe Kennedy elnöknek adott szerenádot, ám ennél is nagyobb probléma, hogy úgy tűnik, Kardashian maradandó károkat okozott a ruhában – írja a Guardian

Egy Monroe-emléktárgyak ellenőrzésével foglalkozó gyűjtő legalábbis ezt állítja: Scott Fortner képeket készített a ruháról, ezeken az látszik, hogy a ruha több helyen kikopott, néhány kristály hiányzik róla, néhány pedig csak egy-egy cérnaszálon lóg. 


Kardashian egyébként először egy hónappal a gála előtt próbálta fel a ruhát, és mivel nem fért bele, szélsőséges diétába kezdett: zöldségeken élt és rengeteget sportolt. A hátulján ugyanakkor így sem tudta felhúzni a zipzárat, így azt a részt egy fehér szőrmestólával takarta el. Kardashian már a gála után is azt nyilatkozta, hogy semmilyen változtatás nem történhetett a ruhán, a vörösszőnyeges bevonulás után pedig át is öltözött egy replikába. 

A Múzeumok Nemzetközi Tanácsa az üggyel kapcsolatban megjegyezte: történelmi ruhadarabokat egyáltalán senkinek nem kellene viselnie, mert bár magángyűjtő a tulajdonosa, fontos lenne megérteni, hogy a ruha az egész emberiség számára jelentősségel bír, így a következő generációk számára kellene megóvni.

A ruhát 2016 óta hőmérséklet-szabályozott környezetben őrzik. Monroe után, egészen Kardashianig senki nem viselte.

Nyitókép: Gotham / Getty Images

#Bulvár#kim kardashian#marilyn monroe#ruha#károk#met-gála

Címlapról ajánljuk