Bulvár

Kevin Spacey ellen hivatalosan is vádat emeltek négy férfi szexuális zaklatása miatt

rtl.hurtl.hu

2022. június 13. 18:51

Csütörtökön áll bíróság elé Londonban.

Kevin Spacey ellen hivatalosan is vádat emeltek négy rendbeli, három férfi sérelmére elkövetett szexuális zaklatás miatt – közölte hétfőn a brit rendőrség. Az amerikai színész csütörtökön Londonban áll bíróság elé.

A vádban foglalt bűncselekmények 2003 és 2013 között történtek. A Deutsche Welle cikke szerint a színész tagadta a vádakat, de karrierje derékba tört, miután 2017-ben Anthony Rapp színész azzal állt a nyilvánosság elé, hogy az 1980-as években, tizenéves korában zaklatta.

Spacey 2004 és 2015 között a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt. Az intézmény 2017-ben közölte, hogy húsz férfi tett panaszt a viselkedésére. A brit rendőrség először 2019-ben hallgatta ki a színészt, aki azt mondta, önszántából részt vesz a bírósági tárgyalásokon.

Nemrég még arról írtunk, hogy az 1990-es években futó Űrgammák című magyar sorozat rendezője Kevin Spacey főszereplésével készítene filmet a tatárjárásról. Soós Péter a zaklatási vádakat nem érezte aggályosnak, mert a színész ellen eddig nem született bírósági ítélet. Az Index azonban néhány hete arról számolt be, hogy a film készítői más főszereplő után néznek a Spacey elleni vádemelés miatt.

Nyitókép: Stefano Guidi/Getty Images

#Bulvár#kevin spacey#szexuális zaklatás#vádemelés#bírósági tárgyalás

Címlapról ajánljuk