Bulvár

Kicsoda valójában Azahriah, a toitoi vécék mögött szexelő botrányhős?

Hamberger DávidHamberger Dávid

2022. május 25. 18:31

Azahriah nevét sokan csak a napokban kirobbant szexbotrány miatt ismerték meg. A 20 éves előadóért azonban már 15-16 éves korában százezrek rajongtak, még ha nem is a zenei munkássága miatt. Ha rákeresünk a neten, több néven is szembe jöhet velünk: Paul Street, Pálffy Attila, Pule vagy Azahriah. De ki ez a fiú, és honnan jött? 

Baukó Attila még csak az idén lett 20 éves, de máris belekóstolhatott a sztárélet árnyoldalába. A napokban készült róla egy szexvideó, amin éppen egyik rajongójával látható aktus közben, Szolnoki Palacsintafesztiválon egy toitoi vécé mögött. A felvétel később bejárta az internetet is, így az előadó hamar megtapasztalhatta, milyen egy szexbotrány főszereplőjének lenni.

Baukó Attila elvált szülők gyereke, apja Németországban dolgozik autószerelőként, tinédzserkora nagy részét pedig édesanyjával töltötte, aki katonatiszt. Tőle kapta az imidzsétől ma már elválaszthatatlan fejkendőjét is. A botrány kirobbanásáig részben édesapja menedzselte a karrierjét.

Paul Street, a YouTuber

Attila karrierje 14-15 éves korában indult be, ekkor hozta létre első YouTube-csatornáját, amire később Paul Street néven kezdett el videókat gyártani. Egyik legfontosabb sorozata, a Rejtélyek nyomában alapozta meg sikerét, ebben elsősorban hátborzongató és paranormális történeteket mutatott be követőinek. A közönség gyorsan rákapott a videóira, és hamar több százezres rajongótábort szerzett magának. Jelenleg is közel félmillió feliratkozóval büszkélkedhet ezen a platformon.

Az egyik első – és a palacsintafesztiválig legnagyobb port kavart – videóját 2020-ban töltötte fel, arról mesél benne, hogy milyen körülmények között rúgták ki akkori iskolájából. A háromnegyed órás felvételben kitálalt azokról a válogatott módszerekről, amelyekkel egykori tanára próbálta őt elüldözni. Részletesen beszámolt oktatója pszichés, diktatórikus nyomásgyakorlásáról, a videóra azóta közel másfél millióan kattintottak a YouTube-on.

 

Paul Street, a zenész

Bár videós karrierjében hatalmas sikereket ért el, egy idő után mégis új kihívások felé kacsintgatott. Gyerekkora óta zenél, de hangkeveréssel és dalszövegírással csak később kezdett el foglalkozni. YouTube-csatornáján már többször feltűnt gitárral az ölében, egy 2018-as videójában XXXTENTACION-ről, a híres amerikai rapper haláláról emlékezett meg, vagy éppen feldolgozta a Bagossy Brothers Olyan Ő című dalát, ami később több mint egymillió megtekintést ért el. Ezeken is kívül is többször elővette hangszerét és énekhangját, de akkoriban még nem kezdett el komolyabban ezzel foglalkozni a nyilvánosság előtt. Így rajongóinak évekig be kellett érniük a kevésbé jó minőségű, kezdetleges felvételekkel és dalokkal, ugyanis az Azahriah alteregó egy ideig még váratott magára.

Azahriah, a zenész

2019-ben végül megjelent első szerzeménye, amit már az Azahriah művésznévvel mutatott be a közönségnek. A Hundred Sins-szel készült dal hatalmas robbanás volt, több mint másfél millióan kattintották a zenét a legnagyobb videómegosztón. Ezután megállíthatatlanul lépdelt zenei karrierjében, több angol nyelvű dalt és lemezt is megjelentetett.

A nagy áttörést 2020-ban a RÉT című slágere hozta meg neki, amelyet Desh-sel készítettek. Ezzel a dallal felkerültek a Mahasz slágerlistájára is, majd a 2021-ben debütáló MIND1 című szerzeményük egyből a 9. helyen nyitott a Mahasz Stream Top 40 slágerlistáján. Később listavezető is lett a dal, és a zenei streamingplatformokon is hatalmas sikert aratott.

Azahriah ezután telt házas koncertekkel, Budapest Park-os bulikkal és több százezres, folyamatosan bővülő követőtáborral tört fel a hazai zenei szcénában. Médiaszerepléseinek száma is egyre nőtt, A MIND1 című számukat például a Reggeliben is bemutatta.


2021 novemberében az MTV EMA díjátadón 2021 legjobb magyar előadójának választották. Ez azonban nem hatotta meg, Friderikusz Sándor podcastjában így nyilatkozott az eseményről:

Nem nagyon néztem utána annak, hogy mi ez. Azt sem tudtam, hogy lesz vörös szőnyeg.

Az elnyert díjra pedig annyit mondott, hogy mivel nem kapta meg egyből az átadón, később pedig nem juttatták el neki semmilyen formában, nem nagyon izgatta, hogy megkapja-e a megérdemelt ereklyét.

A díjátadó előtt Azahriah megjósolta a saját sorsát. Amikor ugyanis a Fókusz megkérdezte tőle, hogy volt-e már extrém rajongói élménye, azt válaszolta,:

Volt, és biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő hónapokban egyre több lesz.

Egy év sem telt el azóta, és igaza lett.

Azahriah, a botrányhős

Az előadó jelenlegi helyzetével valószínűleg mindenki tisztában van, aki olvassa ezt a cikket: hétvégén robbant a hír, hogy Baukó Attila a Szolnoki Palacsintafesztiválon egy rajongóval szexelt a színpad melletti mobilvécék mögött. Hogy zenei karrierjére ez milyen hatással lesz, azt még nem tudni, ahogyan azt sem, hogy folytatják-e kapcsolatukat a barátnőjével.

Az rtl.hu elérte Lunát, a fiú barátnőjét, aki így nyilatkozott az esetről:

Abban a pillanatban, ahogy megtörtént, felhívott és elmondta, hogy mi történt.

A lány úgy érzi, az énekes privát, intim oldalát valójában csak ő ismeri. „Azt érzem, hogy nekem kell harcolnom az igazáért, mert ő nem fogja kiteregetni a személyes érzéseit és gondolatait.” Elmondta, hogy Attila sokkal „lelkisebb” a magánéletben, mint ami a médiaszereplésein keresztül átjön. 

Való igaz, a botrány kirobbanása utáni emlékezetes nyilatkozata nem az előadó túlzott érzékenységérő árulkodik:

Kettő lány is bejött, levarrtak meg ilyenek, és akkor elvittem egyet a toitoi vécé mögé. Szerintem ez nekem alapvetően nem nagy gond, ezzel nekem nincsen problémám.

Ami pedig a koncertek jövőjét illeti, egy rajongói csoportból kiszivárgott poszt alapján több változásra is számítaniuk kell a rajongóknak.

Azahriah édesapja patkánynak nevezte azt az embert, aki titokban lefilmezte az aktust. Emiatt a „patkány” miatt a következő változások lépnek érvénybe a továbbiakban a fiú menedzsereként is tevékenykedő apuka szerint:

  • a közös fotózás minimális létszámra csökken, ritkábban is lesz ilyen alkalom,
  • a zenekar tagjait saját biztonsági embereik kísérik,
  • visszalép a rajongói csoportban betöltött szerepéből az édesapa,
  • nem lesz több privát videó, találkozó, és a messengeres megkereséseket sem teljesítik.

Mindenesetre a kommentek alapján rajongói kitartanak Azahriah mellett, de sokan elítélték a tettei miatt.

Nyitókép: Azahriah Facebook

#Bulvár#azahriah#szexbotrány#youtube#paul street#baukó attila#luna

Címlapról ajánljuk