Bulvár

Kulcsár Edina és Csuti cégét megbírságolta a Versenyhivatal

rtl.hurtl.hu

2022. május 18. 12:44

Az influenszereket képviselő cég nettó árbevétele tavaly több mint százmillió forint volt. 

Kulcsár Edina és Csuti cégét is megbírságolt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), egy sms-játék miatt indított ügy kapcsán – írta a Blikk. A GVH közölte, hogy három magyar influencer-ügynökségre összesen 900 ezer forint bírságot szabott ki, hiányosan teljesítették a jogsértően reklámozott Ask Bongo sms-játék kapcsán előírt kötelezéseket.

A megbírságolt cégek között van Social Guru Magyarország Kft. is, a válófélben lévő Kulcsár Edina és Csuti cége is – közölte a Blikk. A lap megemlítette, hogy a cég nettó árbevétele 135,6 millió forint volt 2020-ban.

Gyerekeket céloztak

A GVH tavaly májusban 350 milliós bírságot szabott ki egy külföldi cégre az Ask Bongo nevű mobiljáték miatt.

A játék ausztrál működtetője burkolt reklámokkal, a költséget elhallgatva igyekezett emelt díjas SMS-ek küldésére bírni gyermekeket.

A GVH közölte, hogy az ügyben megállapították három hazai influenszer-ügynökség és egy webtartalom-gyártó felelősségét is, de – együttműködésükre tekintettel – bírságolás helyett a jövőbeni jogkövetést elősegítő programokat írt elő számukra. Amikor azonban ellenőrizték, hogy teljesítik-e a számukra előírt kötelezettségeket, kiderült hárman késve, vagy hiányosan dokumentálva hajtották végre a hatóság által előírt programot. Ezek között a cégek között volt Kulcsár Edina és Csuti cége is.

Új életet kezdtek

A pár válása egyébként nyugodtan zajlik, a gyerekekkel kapcsolatos, az anyagi és a céges ügyekben is dűlőre jutottak egymással.

Szabó András „Csuti” április elején a Reggeliben azt mondta, hogy jól van, lezárt egy korszakot, és egy titokzatos új barátnőről is említést tett.


Kulcsár Edina pedig május elején szintén a Reggeliben arról beszélt, hogy szerelmével, G.w.M-mel már is össze is költöztek, és tervezgetik a közös jövőt.

Nyitókép: RTL Klub

#Bulvár#kulcsár edina#csuti#szabó andrás#ghv#gazdasági versenyhivatal#bírság

Címlapról ajánljuk