Bulvár

Egy brit család Angliából Brazíliába jár fogorvoshoz, mert így olcsóbban kijönnek

rtl.hurtl.hu

2022. május 17. 11:03

Majdnem 10 ezer kilométert utaznak a fogászati ellátásért.

Woodmanseyék 9600 kilométert utaznak az angliai Yorkshire-ben található otthonuktól egészen Brazíliáig, hogy megfelelő fogorvosi ellátásban részesüljenek. A család azt állítja, hogy az extrém utazás költségei még így sem olyan magasak, mintha valahol a környékükön mennének el fogászatra.

A 43 éves családfő, Stuart Woodmansey elmondta: olcsóbb, ha feleségével és fával elrepülnek Brazíliába, mint hogy Angliában menjenek el fogorvoshoz.

Az apuka szerint Angliában lényegében csak magánpraxisokat lehet igénybe venni, mivel az állami rendelők nem tudnak több beteget fogadni. Woodmansey szerint tíz állami fogászatból kilencnél időpontot sem lehet foglalni, így kénytelenek voltak valami extrém megoldást választani. A férfi felesége, Kedma brazil, így alkalmanként elmennek a dél-amerikai országba nyaralni.

Ezúttal azonban nem nyaralás miatt utaznak Brazíliába, hanem azért, hogy megfelelő ellátásban részesüljenek. A férfi a teljes családját nagyjából 700 fontért, átszámítva nagyjából 320 ezer forint körüli összegért repteti Sao Paolóba. A helyi fogorvos mindössze 50 fontért végzi el az ellátásukat fejenként, ami így problémától függően nagyjából 150 fontra (70 ezer forint) jön ki összesen

Így járnak 850 fontnál, ami pontosan 150 fonttal kevesebb mint a nagyjából 1000 fontos (460 ezer forint) angliai magánrendelés ára.

Woodmansey tudja, hogy kívülről őröltségnek hangzik, hogy fogászati ellátás miatt repülnek Angliából Brazíliába, de szerinte az az őrültség, hogy az átlagemberek számára elérhetetlen áron mennek ezek a szolgáltatások.

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#Bulvár#fogorvos#egészségügy#egyesült királyság#brit#brazília

Címlapról ajánljuk