bulvár

Pornó miatt rúgták ki Robert Pattinsont – 10 érdekesség a szívtipró színészről

rtl.hurtl.hu

2022. május 13. 15:32

36 éves lett az Alkonyat sztárja, akit legutóbb Batmanként láthattunk a mozikban. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat, amiket tudni kell a születésnapos színészről.

1. Diákként nem tartozott a jó fiúk közé, és egyszer még a magániskolából is eltanácsolták lopás miatt. A fiatal Pattinson ugyanis pornómagazinokat csent el egy boltból, majd eladta azokat társainak.

Bementem, elvettem egyet-kettőt, majd betettem őket a táskámba. Az iskolai egyenruhámban voltam, ezért elég kockázatos volt. A végén már annyira telhetetlen voltam, hogy az összeset elpakoltam a táskámba

– mesélte a színész, akit végül tetten értek, és kirúgtak az iskolából.

2. Két nővére van: Elizabeth (Lizzy) és Victoria. Lizzy személyi asszisztensként dolgozik, de emellett énekel is, és a 2014-es brit X-Faktorban egészen a TOP 6-ig menetelt a kategóriájában. Victoria pedig a reklámiparban dolgozik.

Hallgasd meg Lizzy előadásában Chris Isaak Wicked Game című dalát az X-Faktor táborában!

 

3. Robert Pattinson nemcsak színészként, de zenészként is tehetséges. Négyéves korában kezdett hegedűleckéket venni, majd ötéves volt, amikor klasszikus gitárt ragadott. Egy ideig a Bad Girl névre keresztelt bandában játszott, majd szólóban folytatta, és egy szál akusztikus gitárral állt színpadra londoni pubokban és bárokban, ahol saját szerzeményeit adta elő. Az Alkonyatban, a Damselben és a Csillagok határán című filmjeiben is felcsendül néhány dala.

Íme a színész egyik dala az Alkonyatból:

 

4. Első filmes szerepe a Hiúság vására volt, azonban végül kivágták a jelenetét. A színész izgatottan ment el a moziba, hogy viszontlássa magát a vásznon, ám végül csalódottan távozott, amikor rájött, hogy mégsem szerepel a filmben.

Tom Sturridge és az én jelenetem egymás után lett volna. Mindkettőnknek ez volt az első munkája. Elmentünk a vetítésre, jött Tom jelenete, azt gondoltuk, hogy igen, ez nagyon jó

– mesélte a színész, majd amikor az ő része következett volna – amit végül mégsem tettek bele a filmbe –, így reagált:

őőőő, ez komoly? Senki sem mondta nekem, hogy kivágtak a filmből...

Pattinson egyébként Reese Witherspoon fiát alakította a Hiúság vásárában, ami azért különös, mert pár évvel később a Vizet az elefántnak című filmben már a színésznő párjaként tűnt fel.

5. A Harry Potter és a Tűz Serlege volt az első nagyobb munkája 2005-ben. Pattinson Cedric Diggory szerepének köszönhette, hogy bekerült a köztudatba. A színész ekkor mindössze 17 éves volt, és választania kellett, hogy a színészkedést vagy az egyetemet választja.

Nem tudtam elmenni az egyetemre, mert nem fért bele az időmbe. Úgy volt, hogy négy hónap lesz a forgatás, de végül tíz lett. 17 éves voltam, és én voltam az egyetlen, aki nem járt iskolába

– mesélte.

Robert Pattinson a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben

6. 3000 színész közül választották ki Edward Cullen szerepére a 2008-as Alkonyatba. A film felvétele előtt részt vett egy tízórás intenzív vezetési tanfolyamon is, hogy volán mögé ülhessen a forgatáson. Ellen DeGeneresnek elárulta, hogy azóta sem igazán tanult meg vezetni:

Technikailag vezetek, de igazából fogalmam sincs, hogyan kell. Nagyon félelmetes. Ráadásul nem tudom, hogyan kell használni az ablaktörlőt, szóval általában nem szoktam kilátni sem.

Robert Pattinson autót vezet az Alkonyatban

7. Jack Nicholson a példaképe. A színész összes filmjét látta, és egy interjúban a következőket mondta róla:

Ő körülbelül az egyetlen színész, aki garantálja, hogy ha megnézem egy filmjét, ugyanazt a minőséget kapom, mint a korábbi Jack Nicholson-filmekben.

„Ha rajta van egy DVD dobozán, az olyan, mintha rá lenne bélyegezve, hogy »elfogadva«. Tudod, hogy olyat fogsz látni, amit megéri megnézni. Eddig minden egyes alkotása ilyen volt. Ez bizarr!”

8. Még sohasem szerepelt televíziós sorozatban. Pattinson a 2000-es évek óta színészkedik, és az IMDb oldala szerint eddig 39 szerepe volt, azonban ezek közül egy sem volt tévés alkotás. Ha valamit megtanulhattunk a színészről, az a kiszámíthatatlansága – már ami a szerepeit illeti –, ezért a jövőben még bármi előfordulhat, és egyszer talán feltűnik egy sorozatban is.

9. 2020 elején őt nevezték a világ legjóképűbb férfijának. Dr. Julian De Silva kozmetikai sebész az aranymetszés szerint vizsgált meg férfi arcokat, ami alapján Robert Pattinson 92,15 százalékos hasonlóságot elérve a legszebbnek bizonyult.

 

10. Elneveztek róla egy kisbolygót. Pattinsont ugyanis nemcsak az Alkonyat-rajongók és az indie filmek kedvelői imádják, de egy csillagász is belőle merített inspirációt. Az orosz származású Timur Krychko a 246789 Pattinson nevet adta az egyik több mint két kilométer átmérőjű kisbolygónak. Az amatőr csillagász 2014-ben találta teleszkópjával az aszteroidát.

Nyitókép: Cindy Ord / Getty Images

Forrás: Mental Floss

#bulvár#robert pattinson#10 érdekesség#10 tény#pornó#lopás#alkonyat#harry potter#batman

Címlapról ajánljuk