Bulvár

G.w.M. is szívesen fotózkodna Orbán Viktorral

rtl.hurtl.hu

2022. május 13. 20:06

A rapper nem volt hajlandó olyan klubban koncertezni, ahová nem engedték be a romákat. Ha nem vállalja fel származását, akár el is „sunnyoghatta” volna – mondta. Menőnek nevezte, hogy Kis Grófo Orbán Viktorral pózolt.

 

Az utóbbi hónapokban Kulcsár Edinával való párkapcsolata és volt feleségével zajló viszályai miatt a hétköznapi hírfolyam részévé vált rapper, G.w.M., azaz Varga Márk hosszú interjút adott a Partizánnak, amelyben a roma származásával kapcsolatos tapasztalatairól is beszélt.

Elmesélte, hogy több olyan szórakozóhelyet is ismer, ahová nem engednek be romákat.

Egyik alkalommal egy ilyen klubban lett volna fellépése, amikor látta a beléptetésnél, hogy a romákat nem engedik be. Ezt szóvá tette a klub tulajdonosának, és közölte, hogy így nem ad koncertet, majd elment. Fél év múlva azonban megegyezett a tulajdonossal, így végül bejuthattak a romák is a helyre. Saját ismerőseinek még privát asztalt is foglaltatott a klubban.

G.w.M. elmondta, őt magát egyszer sem érte hátrányos megkülönböztetés a származása miatt. Sőt, állítása szerint ha nem vállalta volna fel, akkor „simán el tudta volna sunnyogni, hogy ő is roma”.

A rapper példaképe gyerekként L.L. Junior és az amerikai rapper, 50 Cent volt. Utóbbiról azt mondta, úgy akart élni, mint ő. Egy korábbi zenei korszakából származó rapszövegei kapcsán (amiket Gulyás Márton riporter „szexistának és nőalázónak” nevezett) is 50 Centet hozta fel példaként, akinek nem egy ilyen témájú rapszáma vált világslágerré.

Hozzátette: egyre többet gondolkodik azon, hogy van-e felelőssége a szövegei miatt a kiskorúak felé. De úgy véli, hogy elveszne a költői szabadsága, ha visszafogná magát a szövegeivel. Szerinte nem ezek miatt a dalok miatt lesz valaki erőszakos a párkapcsolatában.

Szóba került az interjúban G.w.M. keresztény hite, amivel kapcsolatban a rapper azt mondta: „megvan a maga hite”, de az összes parancsolat betarthatatlan, csak egy szobába bezárkózva lehetnek betartani őket.

A romák politikai szerepvállalása kapcsán a rapper elmondta, hogy egyáltalán nem érdekli a politika, de nagyon menőnek, királynak tartotta, amikor Kis Grófo Orbán Viktor miniszterelnökkel közös szelfit készített a Karmelita kolostorban. Kérdésre azt mondta, hogy ő is menne, ha hívnák.

Én csak azért mennék, hogy a miniszterelnök úrral legyen egy képem. Egyszerű gyerek vagyok.

 

Nyitókép: Youtube / Partizán

#Bulvár#g.w.m#partizán#romák#rasszizmus

Címlapról ajánljuk