Bulvár

Szombaton lesz a maszturbálás világnapja, aminek megszületését Bill Clintonnak köszönhetjük

Mohos MátéMohos Máté

2022. május 6. 15:29

És azt tudta, hogy a május nemzetközi önkielégítés-hónap?

Május 7-én „ünneplik” a maszturbálás világnapját. A világnapot a szexjátékokat gyártó Good Vibrations nevű amerikai cég indította útjára még 1995-ben.

Ezzel az ellen akartak tiltakozni, hogy az előző évben Bill Clinton elnök kirúgta az USA vezető egészségügyi szakemberét, Joycelyn Elders-t, mert a doktor azt javasolta: legyen része a maszturbáció is az iskolai szexuális felvilágosításnak.

Az eredetileg május 7-ére meghirdetett napot többen május 28-án tartják. Azért létezik két variáció a világnapra, mert nem hivatalosan egész május a maszturbálás hónapjának számít.

A Zyri című magazin szexológusokat idéz arról, hogy a maszturbálás egy egészséges tevékenység, függetlenül attól, hogy párkapcsolatban élünk-e. A pozitívumok közé sorolják a megnövekedett endorfinszintet, és azt, hogy nőknél segíthet csökkenteni a vagina szárazságát.

Természetesen nem ajánlott olyan keményen tolni, hogy a kórházban kössünk ki miatta, illetve csak olyan segédeszközöket érdemes használni, amit a végén ki is tudunk húzni magunkból. Ne tegyük közterületen, de ajánljuk Putyin figyelmébe a tevékenységet, hátha attól lenyugszik.

Az rtl.hu a magyarországi szexuális felvilágosítás körüli problémákról még januárban írt cikket. A fiatalkori szexuális felvilágosítással a Fókusz is riportban foglalkozott:

Nyitókép: John Lamparski/Getty Images for Empire State Realty Trust

#Bulvár#maszturbálás#bill clinton#felvilágosítás#szexjáték#önkielégítés#segédeszköz#hónap

Címlapról ajánljuk