Bulvár

Guinness-rekordot döntött a 100 éves bácsi, aki már 84 éve ugyanazon a munkahelyen dolgozik

Dévai LászlóDévai László

2022. május 4. 16:45

Íme, a világ leghűségesebb munkavállalója.

A 103 éves Walter Orthmann 2022. január 22-én azt ünnepelte, hogy már több mint 84 éve dolgozik ugyanannál a vállalatnál – írja a világrekordokat jegyző szervezet honlapja. Orthmann megdöntötte az egy munkahelyen eltöltött leghosszabb idő világrekordját. Orthmann egy brazil kisvárosban, Brusque-ban született. A környéken számottevő német ajkú közösség él, ennek a közösségnek volt tagja Orthmannék családja is.

A fiatal fiú remek tanuló volt, jól beszélt németül és portugálul, minden jel szerint tovább is tanult volna, csakhogy az iskola mellett kénytelen volt állást vállalni, mert a családnak abban az időben nem ment jól anyagilag.

Walter Orthmann ekkor 14 éves volt, és a család legnagyobb gyermekeként kötelességének érezte, hogy segítse a szüleit. Akárhogy is, a fiatal fiú először csak szállítási feladatokat látott el a textilipari cégnél, de amikor látták, hogy gyorsan tanul, jól kommunikál és megbízhatóan dolgozik, több terhet pakoltak rá.

Orthmann a szállításról gyorsan átkerült az értékesítési területre, a cég által bejárta Brazíliát, sőt az egész világot is.

A rekorder kiemelte: nagyon fontos a folyamatos tanulás, az adaptáció és a megújulás, mivel a körülmények folyamatosan változnak körülöttünk, és ehhez alkalmazkodnunk kell.

Nem törődök azzal, hogy mi lesz holnap. Nem a múlton vagy a jövőn kell aggódni, hanem a jelennel kell foglalkozni. Az itt és most számít.

– mondta a brazil férfi.

Orthmann egyébként a saját 2019-es rekordját döntötte meg idén év elején, akkor 81 évvel és 85 nappal volt ő a világ leghűségesebb munkavállalója.

Nyitókép: Guinness World Records

#Bulvár#guinness-rekord#rekord#munkahely#hűség#walter orthmann

Címlapról ajánljuk