Bulvár

Még csak 11 hónapos, de háromévesnek nézik a New York-i óriáscsecsemőt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 25. 18:49

Kason Priego 2021 májusában született, teljesen normális méretekkel. Anyukájának nincs gondja az anyatejes táplálással, a kisfiú testvérei is ilyen nagy babák voltak kezdetben.

 

Aki látja, csodájára jár: ő Kason Priego, New York legújabb és egyben legfiatalabb híressége. A 11 hónapos kisfiú tavaly májusban született, teljesen normális, 3,5 kilogrammos súllyal. Az átlagos kisbaba aztán nagyon gyorsan helyi hírességgé cseperedett, köszönhetően a rendkívüli súlygyarapodásnak, amitől mostanra minden porcikája komoly zsírréteggel lett kipárnázva.

„Az emberek megállítanak az utcán, hogy elmondják, milyen aranyos” – mondta az Upper West Side-i anyuka, a 31 éves Alexa Priego a The New York Postnak. „Aztán megkérdezik mennyi idő, és leesik az álluk.”

Az emberek többsége ugyanis azt hiszi, hogy legalább 3 éves a kisfiú. Nem véletlenül: az óriáscsecsemő jelenleg 3 éves vagy annál idősebb gyerekeknek szánt ruhákat visel.


Az átlagos méretekkel született Kason egyébként két hónap szoptatás után kezdett rendkívül vaskossá válni, és utána is csak egyre szedte föl a kilókat. Kórházi adminisztrátorként dolgozó anyukája szerint a szokatlan súlygyarapodás oka, hogy túltermeli a tejet. Kason két idősebb testvére, a 10 éves Owen és a 4 éves Gracie is nagyméretű csecsemők voltak.

„Nagyon nagy babák voltak” – magyarázta Alexa a The Postnak. „De amint egy kicsit idősebbek lettek, és elkezdtek aktívan mozogni, a súlyuk egyszerűen visszaesett.”

Anyukája időközben leszoktatta Kason-t az anyatejről, a kisfiú most tápszert ad neki. Édesanyja kis szomorúságára lassan kezdi is elveszíteni pufókságát.

Egy 2011-es tanulmány szerint az amerikai csecsemők majdnem egyharmada túlsúlyos. Az orvosok szerint azonban Kason esete nem függ össze a rossz táplálkozással, és a súlybéli rendelleneség dacára egyébként tökéletes egészségnek örvend.

Nyitókép: AlexaOwenGracieKason/Instagram

#Bulvár#elhízás#csecsemő#egyesült államok#new york#usa#óriásbébi

Címlapról ajánljuk