Bulvár

Robbie Williams festőnek állt

rtl.hurtl.hu

2022. április 20. 13:52

Az énekes 14 festményét mutatják be, az egyiket meg is lehet majd venni egy aukción.

A 48 éves Robbie Williams – akinek az életéről hamarosan film is készül –, az utóbbi időben komoly karrierváltáson esett át. Az énekes ezúttal más fajta tehetségét csillogtatja: májusban mutatja be ugyanis fekete-fehér festményeit, amiken az utóbbi években dolgozott – derül ki a Daily Mail cikkéből.

Robbie régóta nagy rajongója a művészeteknek. Egy 2011-es blogposztban arról írt, hogy Andy Warhol és Jackson Pollock jelentik számára az inspirációt. A négygyermekes családapa a pandémia idején merült el mélyebben a festészetben, ekkor körülbelül 40 alkotás került ki a kezei közül.

A művészet bármi lehet, amit csak szeretnél. Olyan, mint a zene. Megvan az a képessége, hogy megnyugtasson és társaságot biztosítson a magányos időkben

– mondta az énekes, aki számára a zene és a művészet jelenti a mankót a nehezebb időszakokban.

A Fókusz 2019-ben exkluzív interjút készített a világsztárral, aki meglepő őszinteséggel beszélt családjáról, súlyos egészségügyi problémájáról és furcsa éjszakai hobbijáról:


A bemutatásra váró festmények elkészítésében Ed Godrich belsőépítész segédkezett. A művészek elárulták, hogy festés közben meditatív állapotba kerülnek, és gyakran hallgatják Annie Mac DJ szettjét. A nagyközönség 2022. május 13-25. között csodálhatja meg a 14 alkotást, amelyek közül az egyik festményt elárverezik – a kiállítással egyidőben ugyanis aukciót szerveznek. A Beverly névre keresztelt alkotás a tervek szerint 20 ezer fontért (közel 9 millió forintért) talál majd gazdára.

Büszkék vagyunk arra, amit létrehoztunk. Itt az ideje, hogy másokkal is megosszuk azt, ami az elmúlt években pattant ki a fejünkből. Egy kiállítás lehetőséget ad az alkotásoknak, hogy a stúdión kívül is lélegezzenek

– mondta a két alkotó.

Az újonnan festőként tevékenykedő sztár az elmúlt időszakban tetemes mennyiségű pénzt halmozott fel, hisz nemrég eladott két Banksy alkotást a gyűjteményéből 7 millió fontért, valamint Los Angeles-i villájától és Wiltshire-i otthonától is megszabadult. Utóbbiakért összesen több mint 32 millió fontot kapott. Aggodalomra azonban semmi ok, hisz még így is számos ingatlan van a Take That egykori énekesének tulajdonában.

Nyitókép: Sam Tabone / Getty Images

#Bulvár#robbie williams#festő#festmény#kiállítás#take that

Címlapról ajánljuk