Bulvár

Szabó Győző többször volt már meztelen a színpadon, de van, amire azonnal nemet mond

rtl.hurtl.hu

2022. április 12. 18:17

A Jászai Mari-díjas színész igen bevállalós, ha munkáról van szó, de nála is van egy határ, amit már nem lép át.

A színpadon, a képernyőn és a mozivásznon is gyakran jönnek szembe velünk jelenetek, amiknek hatására előbújik belőlünk empatikus énünk és beleképzeljük magunkat a színészek helyzetébe. Ez általában olyan szituációkban jöhet elő, amikben saját magunkat is kellemetlenül éreznénk a hétköznapokban. Erről is mesélt Szabó Győző, aki A mi kis falunk legutóbbi epizódjában végig alsónadrágban forgatott saját jeleneteiben. De nem ez volt az első ilyen eset a karrierje során.

„Volt két színházi szerepem is, ahol például teljesen meztelen voltam. Az embernek vannak gátlásai, de valahogy mindig levetkőzi őket. Abban a pillanatban, ahogy belépsz a jelenetbe, minden megszűnik körülötted. Akkor csak a karakter és a szerep van. Fiatalon mindent megcsinál az ember. Általában ilyenkor a néző legalább annyira zavarban van, mint a színész.”

Szabó Győző ezután elárulta, ma már igyekszik elkerülni a kényelmetlen helyzeteket, de vannak jól bevált módszerei, amikkel képes becsapni az agyát. „Ha fázom, mindig azt képzelem, hogy viking vagyok. Kiállok a szirtre, fúj a jeges szél, de én akkor is megcsinálom. Az az ember vagyok, akit lehet terhelni ilyen feladatokkal.”

Többször állították már kihívások elé rendezők, de olyan is előfordult, hogy azonnal nemet mondott: 

„Az egyik filmben a jelenet szerint egy gyereket kellett volna bántalmaznom. Elég nehéz kimondani, de meg kellett volna hogy öljem. Tudom, hogy ez csak egy szerep, de akkor sem tetszett.”

Bár ez a film soha nem készült el, külföldön számtalan hasonló témájú horror született már. Győző kifejtette, mennyire nem tud azonosulni ezekkel a szerepekkel, nem is érti, hogyan képesek egyáltalán eljátszani a színészek ezeket a jeleneteket.  

A Szabó Győzővel készült teljes interjút a kedd esti Fókuszban lehet megnézni.

#Bulvár#szabó győző#A mi kis falunk#meztelen#szerep#színház#Fókusz#interjú

Címlapról ajánljuk