Bulvár

Nem Vilmos herceg és Kate Middleton látogatását várták Jamaicában, hanem bocsánatkérést a rabszolgatartásért

rtl.hurtl.hu

2022. március 22. 20:41

A helyiek szerint az emberiség történetének legnagyobb emberi jogi tragédiáját örökítik meg az Egyesült Királyság uralkodói.

Vilmos herceg és Kate Middleton a tervek szerint hamarosan Jamaicába látogat, azonban a helyiek öröme nem felhőtlen: több tucat helyi vezető, köztük professzorok és politikusok követelnek bocsánatkérést és jóvátételt a korábbi évszázadok rabszolgatartásáért. 

Az utazás egyébként egy karibi körút része, amely egybeesik Jamaica függetlenségének 60. évfordulójával és II. Erzsébet királynő megkoronázásának 70. évfordulójával. 

Nem látunk okot arra, hogy megünnepeljük nagymamája trónra lépésének 70. évfordulóját, mert elődjei és az ő királysága is az emberiség történetének legnagyobb emberi jogi tragédiáját örökíti meg

– olvasható egy levélben, amelyet vasárnap tettek közzé. 

A házaspár egyébként a királynő kérésére utazik a térségbe, a cél pedig az, hogy megerősítse az Egyesült Királyság kapcsolatait a Nemzetközösség országaival. Egyes országok ugyanakkor fontolgatják a monarchiához fűződő kapcsolatok megszakítását, ahogy azt a kelet-karibi sziget, Barbados tette novemberben.

A több mint 300 éves brit uralom alatt Afrikából származó rabszolgák százezrei dolgoztak Jamaicán és brutális körülményekkel kellett szembenézniük. 

Nyitókép: Kate Middleton és Vilmos herceg megérkezik Jamaicába – Fotó: Chris Jackson/Getty Images

#Bulvár#kate middleton#vilmos herceg#egyesült királyság#jamaica#karib-tenger

Címlapról ajánljuk