Bulvár

J.K. Rowlingot elítéli, Johnny Deppet mentegeti a rossz ízlés királya

rtl.hurtl.hu

2022. március 22. 12:05

John Waters, a Hajlakk és a Kuki rendezője nem fogja vissza magát.

John Waterst nem véletlenül hívják a rossz ízlés királyának és a „hányás hercegének”. A 75 éves rendezőnek illusztris karrierje során sikerült minden jó ízlésű kispolgárt kihoznia a sodrából, a kívánt hatást pedig olyan ma már klasszikus trash filmekkel sikerült elérnie, mint például magnum opusa,  a Rózsaszín flamingók.

Waters Johnny Depp-pel is dolgozott együtt: a színészt a Cry-Baby! című filmben rendezte, a New York Times neki is szegezte a kérdést, hogy mit gondol a hajdani kollégájával szembeni vádakról, miszerint Depp bántalmazta a feleségét, Amber Heard színésznőt. Waters véleménye:

Még jó, hogy visszamenőleg nem ítélkezünk, mert ez esetben gyakorlatilag minden egyes művészt el lehetne törölni. De van ötletem, hogy én kit törölnék el: J.K. Rowling-ot

– mondta a Harry Potter-könyvek szerzőjének vélt vagy valós transzfóbiájára utalva.

Waters így folytatta: „Vannak, akiket eltörölnék, de amit mondok, azt humorral mondom. Nem fogok végigmenni mindenkin, akire lecsapott a cancel culture (az eltörlés kultúrája) nem fogok mindenkiről véleményt mondani, de Johnny Deppet speciel soha életemben nem láttam egyetlen nőhöz sem negatívan közeledni, és ezt úgy mondom, hogy drogoztam is vele, és voltak közös lerészegedéseink is – vallotta meg a  New York Times-nak a rossz ízlés 75 éves királya.

Nyitókép: John Waters és Johnny Depp egy 1989-es filmpremieren. Barry King/WireImage/Getty Images

#Bulvár#cancel culture#johnny depp#j.k. rowling

Címlapról ajánljuk