Bulvár

A rák után a koronavírussal küzd Ujlaki Dénes

rtl.hurtl.hu

2022. január 25. 14:51

A 77 éves színész lázasan fekszik otthon, bordáit pedig mintha fogóval szorongatnák. Ujlaki Dénesnek megvan a véleménye a magyar járványkezelésről, és büszke rá, hogy a Katona József Színházhoz tartozik.

„Lázasan fekszem itthon, és úgy érzem, mintha a bordáimat egy fogóval összeroppantották volna, a tüdőm pedig folyamatosan jelzi, hogy olyan terhelést kap, mintha épp maratont futnék. Egyszerűbben fogalmazva, covidos vagyok, elkaptam ezt az átkozott vírust a harmadik oltás után is” – közölte a Blikk megkeresésére Ujlaki Dénes.

A  Jászai Mari-díjas, érdemes művésznek duplán, sőt, triplán vigyáznia kell magára: 2015-ben rákot diagnosztizáltak nála, és úgy tűnt, már túl van a súlyos betegségen, ám az két év múlva kiújult. Azt mondja, most tünetmentes, viszonylag nyugodtabb, egészségesebb időszakát éli covid-fertőzöttként, de azért megvan a véleménye „a hazai járványkezelésről, erről a húzd meg, ereszd meg szisztémáról, már ha ezt annak lehet nevezni”. Arra panaszkodik, hogy 

információt nem közölnek, bizonytalanságban tartják az embereket, ugyanakkor telt házas sportrendezvényeket tartanak, és csodálkoznak, hogy egyre több és több a fertőzött.

Ujlaki Dénes 77 esztendősen sem visszafelé néz, nem törték meg sem a testi, sem a lelki kínok, a megaláztatások, a börtön, de még a súlyos betegség sem. Saját bevallása szerint többek között azért, mert van kikre támaszkodnia. A korábbi kapcsolatából született lányával és fiával kiváló a viszonya. Lánya két unokával ajándékozta meg, most pedig a hatodik feleségével él már-már mesebeli harmóniában, arról, hogy viszonylag későn is született gyermeke, korábban az RTL Fókusznak is nyilatkozott. Mint mondta, fiatal felesége az egészségügyben dolgozik, „így duplán vigyázhat rá”.

Ujlaki büszke, hogy a Katona József Színházhoz tartozik, „még akkor is, ha manapság a Katona egyesek szemében már-már szitokszó”. Hangsúlyozza, hogy nem politizál, nemzeti liberálisnak tartja magát, de az több, mint elkeserítő számára, hogy az ország egyik legjobb színházából közel húsz éve senki nem kapott semmilyen díjat.

Nyitókép: RTL Klub

 

#Bulvár#ujlaki dénes#rák#koronavírus#covid#katona józsef színház

Címlapról ajánljuk