Bulvár

Méh nélkül született lánya gyermekét szülte meg egy 54 éves nagymama

rtl.hurtl.hu

2022. január 21. 8:35

Az első három beültetés nem járt sikerrel, de nem adták fel.

Az ausztrál Meagan White 17 éves volt, amikor kiderült, hogy Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser-szindrómája van, ez pedig kizárja, hogy gyermeket hozzon világra: a rendellenesség miatt ugyanis méhe nem fejlődött ki. A DailyMail számolt be róla, hogy a jelenleg 28 éves nő mégis édesanya lett, 54 éves anyja, Maree Arnold ugyanis béranyaként világra hozta gyermekét. 

Winston lon január 13-án, tervezett császármetszéssel, komplikációk nélkül jött világra. Nagymamája pedig Ausztrália legidősebb nője lett, aki béranyaként segítette egy gyermek megszületését. 

Egy álom vált valóra. Amikor először megláttuk, szerelem volt első látásra. Olyan módon töltötte ki a szíveket, amiről nem tudtuk, hogy lehetséges

– mondta el a szülésről Meagan White, aki hozzátette: a Winston Ion érkezésénél párjával mindketten jelen voltak. Bár nagyon izgultak, orvosuk megnyugtatta és információkkal látta el őket. 

Maree Arnold egyébként ötgyermekes édesanyja, saját tanzániai farmján dolgozik. A lapnak elmondta: boldog, hogy segíthetett unokája megszületésében. 

Azt hittem, túl idős vagyok az ilyesmihez, de ez csak azt mutatja, hogy mindig kérdezni kell. Különleges élmény volt és a fellegekben járok, hogy segíthetek a lányomnak

– fogalmazott. 

A lap szerint mivel az asszony már túlesett a menopauzán, gyógyszerekel fordították vissza a folyamatot, így vastagították meg méhnyálkahártyáját a várandóssághoz. Az első három beültetés nem sikerült, ez anyát és lányát is megviselte, a negyedik beavatkozás viszont már eredményre vezetett. 

A nagymama elmondta: várandóssága alatt fáradtabb volt, mint 22 évvel ezelőtt, amikor legutóbb gyermeket várt, azonban a kerti munkákat ugyanúgy ellátta.

Most, hogy mindennek vége, azt hiszem, megkönnyebbültem. Minden olyan jól ment, és egyszerűen lenyűgöző ez a kis emberke, akit alkottunk

– tette hozzá.

Nyitóképünk illusztráció. – Fotó: Pixabay

 

 

#Bulvár#béranya#nagymama#méh

Címlapról ajánljuk