Bulvár

Megmagyarázta Győrfi Pál, miért egy óra után mentek ki Árpa Attila vérző anyjához

rtl.hurtl.hu

2021. december 23. 7:29

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint nem volt életveszélyes az eset.

A Facebookon tett közzé felháborodott bejegyzést Árpa Attila színész-rendező, mert állítása szerint 65 percet kellett várnia a mentőkre, miután édesanyja beütötte a fejét, a seb pedig erősen vézett. Emiatt Árpa katasztrofálisnak nevezte a magyar egészségügyet, de az orvosok és a mentők munkáját nem kritizálta.

 

A Blikk megkérdezte az esetről az Országos Mentőszolgálatot, amelynek szóvivője a lapnak ezt válaszolta:

A beteg állapota alapján legsürgősebb, életveszélyes esetekhez („P1-es prioritás”) rendszerint igen gyorsan, a pillanatnyi mentőkapacitás függvényében akár néhány percen belül megérkezik a mentő. A jelzett esetben a hívást fogadó mentésirányító a rendelkezésére álló információk alapján nem állapított meg közvetlen életveszélyt, az esetet a vonatkozó protokollnak megfelelően P2-es prioritású feladatként kezelte. A könnyebb fejsérülést szenvedett sérültet stabil állapotban a területileg illetékes, ügyeletes kórházba szállítottuk.

– írta válaszában Győrfi Pál.

Nyitókép: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője Budapesten, az Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága udvarán 2020. május 6-án. – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Bulvár#árpa attila#győrfi pál#mentők#országos mentőszolgálat#baleset

Címlapról ajánljuk