Belföld

Magyar Péterék is részt vesznek az árvíz elleni védekezésben

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 15. 19:16

A Tisza Párt tagjai és szimpatizánsai is ott lesznek a gátakon Magyar szerint.

A Tisza Párt tagjai és szimpatizánsai részt vesznek az árvízi védekezésben, derül ki a párt elnöke, Magyar Péter közösségi oldalán vasárnap közzétett videóból, amelyet az MTI szemlézett.

A videóban a Komárom-Esztergom vármegyei Neszmélyről bejelentkező Magyar Péter közölte: Neszmélyen és a szomszédos Dunaalmáson a polgármester a civilek segítségét kérte az árvízi védekezéshez, ide érkezett a Tisza Párt 30-40 szimpatizánsával.

A párt elnöke elmondta, hogy hétfőn indultak volna Strasbourgba az Európai Parlament plenáris vitájára, de megpróbálják áttenni a repülőjegyüket, és folytatják az árvízi segítségnyújtást Leányfalu vagy Nagymaros környékén.

Magyar Péter megköszönte a Tisza Szigetek és a sok száz árvízi önkéntes jelentkezését. „Mindenkinek igyekeznek válaszolni és összekötni azokkal a településekkel, ahol a legnagyobb szükség van a segítségre” – jelezte. A pártelnök kér mindenkit, hogy aki tud, segítsen, mert ez a valaha volt egyik legnagyobb árvíz a Dunán.

Magyar Péter megköszönte azokat az anyagi felajánlásokat is, amelyeket szombat óta kapnak a Legyél a változás! Egyesület számlájára, ebből már több száz homokzsákot vásároltak és még több ezret vesznek a napokban.

A Tisza Párt elnöke közölte: arra kéri a miniszterelnököt, hogy a veszélyhelyzet miatt mondja le jövő heti strasbourgi utazását, kérje az Európai Parlamentet a vita elhalasztására, és irányítsa személyesen az árvízi védekezést.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#magyar péter#tisza párt#árvíz#védekezés#tag

Címlapról ajánljuk