Belföld

Navracsics Tibor elrendelte: iskolás ünneplőbe kell öltözniük a kormányablakban ülő tisztviselőknek

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 13. 11:51

Fehér blúz, sötét alj – a miniszter egységes ruházatot írt elő a kormányablakok dolgozóinak, akik fejenként évi nettó 150 ezer forint ruhapénzt kapnak.

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter úgy döntött, módosítja saját, még közigazgatási és igazságügyi miniszterként kiadott, a kormányablakok személyi és technikai feltételeiről szóló rendeletét, írta a 24.hu.

Navracsics az új szabályban egységes ruházatot ír elő a kormányablakok dolgozóinak.

Az új rendelet szerint a kormányablakban dolgozó kormánytisztviselőknek munkavégzésük idején fehér blúzt, illetve inget, valamint sötét szoknyát, illetve nadrágot kell viselniük, A járási hivatal vezetője köteles gondoskodni ennek betartatásáról. A rendelet december 1-jéig ad időt a dolgozóknak a megfelelő ruha beszerzésére.

A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közleményben tudatta, hogy a rendeletre egy július végi kormánydöntés végrehajtásához volt szükség, így megkezdődhet a pluszjuttatás kifizetése a kormányablakos ügyintézőknek, akik fejenként évi nettó 150 ezer forint ruhapénzt kapnak. Ezt az összeget már idén biztosítják az érintett mintegy 4400 ügyintézőnek, segítve az öltözködési szabályok betartását.

Nyitókép: Katona Tibor / MTI

 

#Belföld#navracsics tibor#öltözködés#ruha#kormányablak

Címlapról ajánljuk