Belföld

Habony Árpád is ott volt titokban az Orbán-Trump találkozón

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 12. 9:57

Habony Árpád magángéppel repült Floridába aznap, amikor Orbán Viktor is ott járt, hogy Donald Trump republikánus elnökjelölttel találkozzon.

Egy máltai regisztrációjú magángéppel repült Habony Árpád politikai tanácsadó Floridába éppen aznap, amikor Orbán Viktor is megérkezett Donald Trump mar-a-lagói rezidenciájába – tudta meg a Szabad Európa. Habony gépe csupán néhány órával Szijjártó Péter külügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök gépe előtt érkezett meg West Palm Beachre – írta a lap.

A Szabad Európa republikánus forrásai szerint a magyar stáb Trump tanácsadóival is találkozott. A lapnak több washingtoni és magyar kormányközeli forrás is megerősítette, hogy Habony nem hivatalos tanácsadóként többször találkozott a republikánus kampánystábbal.

A floridai út után Habonyék gépe még Buenos Airesbe is tett egy kitérőt – írta a lap. A Szabad Európa forrásai szerint Argentínában Javier Milei elnökkel találkozott Habony, azért, hogy eladják a Fidesz sikerének receptjét. A lap egy kormányközeli intézetnek dolgozó forrása szerint Habony európai és dél-amerikai országokban is próbálkozott, de nem mindenhol járt sikerrel. „Amerikában kevésbé lehet elsütni ezt” – mondta a lap forrása.

Nyitókép:Mark Wilson/Getty Images

#Belföld#habony árpád#orbán viktor#donald trump

Címlapról ajánljuk