Belföld

Meghalt Erzsi macska, Homonnay Gergely cicája

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 11. 12:20

Az elhunyt író imádta macskáját, korábban kiskedvence segítségével indított több gyűjtést is.

Elpusztult Erzsi, Homonnay Gergely író, közéleti aktivista macskája – tudatta az író volt ügyvédje a Facebookon, szúrta ki a Telex.

Marczingós László posztja szerint a macskán a kezelések sem segítettek, egy másik poszt szerint pedig Erzsinek veseproblémái voltak. „Lezárult egy olyan kor, mely a magyar történelemben igen egyedi és tanulságos. Immáron nemcsak Gergő, hanem Erzsi emlékét is ápolhatjuk. Szeretném – anonim módon – megköszönni Gergő barátjának, hogy magához vette a tragédia után Erzsit, és hosszú időn keresztül fenséges életet biztosított neki” – áll a bejegyzésben.


Homonnay Gergely 2022. január elsején halt meg, halálának körülményeit büntetőeljárásban vizsgálják az olasz hatóságok. Halálát követően elsőként a Corriere della Sera arról írt, hogy Homonnayt egy római privát klub törökfürdőjében találták meg ruhátlanul, eszméletlenül január elsején délelőtt, és már nem tudták újraéleszteni. Homonnay halálát szívleállás okozta, a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt pedig eljárás indult. Azt, hogy a nemrégiben rákos megbetegedésből felgyógyult Homonnay kábítószerrel élt volna, ügyvédje, barátai és családja is cáfolta.

Homonnay imádta a macskáját, korábban kiskedvence segítségével indított több gyűjtést is. Erről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#homonnay gergely#cica#macska#elpusztult

Címlapról ajánljuk