Belföld

Három hónapja nem kapnak fizetést a Balmazújvárosi Önkormányzat dolgozói

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 3. 8:27

A polgármester szerint a Fidesz-frakció, a minisztérium szerint a polgármester miatt.

Három hónapja nem kapnak fizetést a Balmazújvárosi Önkormányzat dolgozói. Sokan már hitelből élnek, van, akinek lassan már ételre sem futja. A polgármester szerint a Fidesz-frakció akadályozta meg, hogy a testület elfogadja az idei költségvetést, írja az atv.hu.

 A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium ellenben úgy látja, a polgármester nem hajlandó a képviselő-testülettel együttműködni, és jogszerűen megalkotni Balmazújváros költségvetését, írja a portál.

„A Kormányhivatal, illetve a minisztérium egy olyan lépésre szánta el magát, ami szerintem mind a hivatali hatalommal való visszaélést, mind a hatáskörtúllépésnek a fogalmát kimeríti. Hiszen már meg kellett volna régen oldani. Hogy mikor oldódik meg? A minisztérium ígérete szerint szeptember 26-án megkapja a város az elmaradt pénzt” – nyilatkozta az atv.hu-nak Hegedüs Péter leköszönő polgármester.

„Ő egyedül azt akarta elérni, hogy ő dönthessen egy személyben, ő határozhasson meg olyan fontos dolgokat, például közbeszerzéseket, amelyeket a képviselőtestülettel közösen kellett volna eldönteni. De így ő egyszemélyben döntötte el ezeket” – reagált Tiba István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.

Mint írják, a helyeik most összefogtak és pénzt gyűjtenek a pórul járt alkalmazottaknak. 

A polgármester azt álltja, a kormányhivatal tájékoztatása szerint szeptember 25 én érkezhetnek meg az elmaradt normatív támogatások, így valószínűleg októberben már nem kell nélkülözniük az önkormányzat alkalmazottainak. Azonban, hogy a hitelek kamatait ki fizeti ki a dolgozóknak, erre senki nem tudott választ adni.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#balmazújváros#önkormányzat#fizetés#nem kap

Címlapról ajánljuk