Belföld

„Szakmai figyelmetlenség” – így kért elnézést a Demokrata a Donáth Anna abortálásáról fantáziáló írásért

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 1. 11:56

Ungváry Zsolt, a cikk szerzője augusztus 20. alkalmából elismerő oklevelet kapott  Aradszki András Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőtől. 

„A Magyar Demokrata szerkesztősége elnézést kér olvasóitól és minden érintettől Ungváry Zsoltnak a lapban szakmai figyelmetlenségből közölt publicisztikájáért, ami az emberi méltóságot sértő tartalommal jelent meg” – ezzel a rövid közleménnyel kért elnézést a Bencsik András főszerkesztésében megjelenő lap, miután szerzőjük Donáth Anna abortálásáról fantáziált.

A hvg.hu emlékeztet rá: „az írásban Ungváry olyan alternatív valóságot vázolt fel, amelyben Donáth Anna, a Momentum politikusa nem létezik, így megvalósul a budapesti olimpia, amelyen Hámori Luca ökölvívó bajnok lesz, miközben az éremtáblázat élén Kínát és a Donald Trump által vezetett Egyesült Államokat Oroszország és Magyarország követi.”

Mint írják, a honlapon már elérhetetlenné tett írás kiindulópontja az volt, hogy Donáth anyja 1986 őszén abortuszra megy, így a későbbi politikus nem születik meg.

A történelemtanárként dolgozó Ungváry augusztus 20. alkalmából elismerő oklevelet kapott az Érdi Tankerület pedagógusainak tartott tanévnyitó ünnepségen Aradszki András Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőtől. Az oklevélen az áll, hogy Ungváry a kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül kapta, írja a portál.

Nyitókép: Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője beszédet mond az Európai Bizottság budapesti képviselete előtt tartott demonstráción 2024. június 14-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#magyar demokrata#demokrata#bencsik andrás#donáth anna#abortálás#ungváry zsolt

Címlapról ajánljuk