Belföld

A diákok szerint megalázóan bántak velük abban a gólyatáborban, ahová nem lehetett óvszert vinni

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 21. 15:26

Többen a megalázó bánásmód miatt korábban hazamentek.

A BME VIK bodajki gólyatáborában nagyon durván bántak a gólyákkal – írta a diákok beszámolója alapján az Eduline. Az augusztus 14-17 közötti rendezvény onnan vált ismertté, hogy a szervezők előre jelezték: nem lehet óvszert vinni a tábor területére. 

A diákok emellett panaszkodtak arra, hogy:

  • tűző napon kellett gyalogolniuk egy órán keresztül, 
  • a gurulós bőröndöket is csak kézben cipelhették,
  • csak magázódni lehetett,
  • első este csak későn kaptak enni

Az első este az összes táskát kipakoltatták a gólyákkal, és elvették még a gyógyszereket is.

„Érkezéskor az összes táskát kipakoltatták és minden egyes ruhádat kirázatták: póló, nadrág, alsónadrág, bugyi, melltartó, sőt a zoknit is. (Ha szerencséd volt rázhattad te, vagy ha nem volt, akkor az egyik felsőbbéves). A kaját (szendvicset, kávét) ki kellett dobni, gyógyszert elkobozták (fájdalomcsillapítót is). Este kérni kellett, ha szükséged volt rá. Mindenkinek kötelező a testi motozás, amit a biztonsági szolgálat végzett” – állította az egyik diák.

A szobák koedukáltak voltak, 13 fiúra jutott 1- 2 lány, ráadásul mindegyikben két felsőbbéves aludt a földön, hogy testükkel megakadályozzák a mosdóba való kijutást, erre ugyanis külön szabály vonatkozott.

„Külön mosdószünetek voltak. Napi max 3 db. 1 perc után üvöltve jöttek, hogy menjenek ki az emberek, jönne a következő csapat. A fürdés sem volt sokkal jobb. Fiúknak 2, lányoknak 5 percük volt. Stopperrel mérték. Ebbe beletartozott a tusolás. a fogmosás, a mosdózás és az öltözködés. Végig egy piros baseballütővel ütötték a falat és a zuhanyfülkéket, üvöltöztek, hogy siessünk, mindenki ránk vár. Nagymosdózni tilos volt, esélyed sem volt rá, mindig verték a fülke ajtaját” – állította az egyik gólya.

Többen a megalázó bánásmód miatt korábban hazamentek.


Nyitókép: RTL

#Belföld#gólyatábor#BME#gyógyszer#beavatás

Címlapról ajánljuk