Belföld

Magyar Péter „ostobaságokat beszél” az olimpiai pályázatról a kormány szerint

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 15. 13:28

A kormány szerint nincs is joguk pályázni a 2036-os olimpiára, Magyar Péter pedig csak a botrányai elől menekül.

„A kormánynak nincs joga olimpiai pályázatot beadni. Az olimpiára városok pályáznak. Magyar Péter csak a botrányai elől menekül, amikor ostobaságokat beszél” – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Telexnek.

A lap azután érdeklődött a kormánynál, hogy a Tisza Párt elnöke szerda este az ATV-ben arról beszélt, értesülései szerint titokban már beadták a 2036-os olimpia pályázatát, de ezt még nem erősítette meg senki. A politikus azt mondta, a kormánynak színt kéne vallania a kérdésben. 

Mint arról beszámoltunk, a VSquare oknyomozó portál június végén arról írt, hogy fű alatt tárgyal a kormány a fővárossal egy olimpiai pályázatról. A forrásuk szerint a kormány az olimpiai pályázat támogatásáért cserébe infrastrukturális beruházásokat ígért a forrásmegvonások miatt nehéz helyzetben levő főváros számára.

A Fővárosi Közgyűlés egyik legerősebb frakciója a Tisza Párté lesz, Magyar Péter pedig korábban úgy nyilatkozott, hogy támogatna egy budapesti olimpiát. A szerdai interjúban ugyanakkor azt mondta, hogy csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia a fővárosba. Legközelebb egyébként a 2036-os játékokra pályázhatna Budapest.

Nyitókép: Purger Tamás / MTI

 

#Belföld#magyar péter#kormány#tisza párt#olimpia 2036#olimpia#budapesti olimpia

Címlapról ajánljuk