Belföld

Kovács Gergely: tízszeresére emelhetik a parkolási díjat a Hegyvidéken

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 12. 15:09

Az MKKP társelnöke szerint a Fidesz verhető lesz 2026-ban. Beszélt arról is, hogy szerinte egy éven belül föloszlik a Fővárosi Közgyűlés.

„Egyre nagyobb a káosz, akárhonnan nézzük. Ha tippelnem kellene: egy éven belül feloszlik a Fővárosi Közgyűlés” – mondta Kovács Gergely a Válasz Online-nak adott interjúban. 

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnöke, megválasztott XII. kerületi polgármester az interjúban azt is elmondta, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterrel meglehetősen kritikus. „Tényleg nem azt láttam az elmúlt öt évben a fővárosban, amit vártam volna. Nem feltételezem róla, hogy korrupt lenne, vagy hogy ne lenne jószándékú, de szerintem túllőtt a célon néhány esetben, ami a kompromisszumokat illeti. Mondjuk Zuglóban” – tette hozzá.

Arról is beszélt a júniusban megválasztott – és októbertől hivatalba lépő – polgármester, hogy ugyan a választási programjában nem volt benne, de tízszeresére, húszezer forintra emelné a parkolási díjat a helyi lakosoknak a kerületben. Ezt a józsefvárosi példával indokolta, ahol ezt szintén bevezették, és ott 30 százalékkal csökkent a kerületben parkoló autók száma.

Pokorni Zoltán, még regnáló fideszes polgármester az elmúlt időszakban felemlegette Kovács „drogkereskedő múltját”. Kovács azt mondta erről, hogy régen tényleg termesztett és árult kannabiszt, de ez már elévült. Egy másik ügye is volt, két éve, amikor előállították a rendőrök egy tüntetésen, és találtak nála pár gramm füvet. Ennek most lett vége.

Az országos politikai helyzetről azt mondta a pártelnök, hogy 2026-ban verhető a Fidesz, de már két éve is az lett volna, „ha nem olyan elképesztően béna kampányt hoznak össze az összefogott ellenzékiek”.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

#Belföld#magyar kétfarkú kutya párt#kovács gergely#XII. kerület#hegyvidék#polgármester#karácsony gergely#pokorni zoltán

Címlapról ajánljuk