Belföld

Embereket nyúzna meg élve az erdélyi esperes az olimpia megnyitója miatt

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 8. 20:14

Szerinte „istengyalázás” történt, amit „az LMBTQ-közösség támogat”.

Nem éppen keresztényi módon reagált az olimpiai megnyitóra az Erdélyi Református Egyházkerület kalotaszegi esperese – erről a Transtelex ír. Vincze Minya István a rendezvény fotóihoz azt írta:

Valamennyit élve kiherélni ha még megvannak a tö…k, a lyukaikba égő parazsat tenni, majd élve megnyúzni és végül felnégyelni.


A portál szerint az esperes már korábban is közzétett egy hasonló bejegyzést, amelyen az olimpiai megnyitó egyik jelenete látható, mellette egy szivárványt hányó emberalakkal. Ehhez azt írta:

A pohár betelt. Öltözzétek fel az Isten fegyverzetét és írtsátok, vágjátok és küldjétek a pokol tüzébe az ördögnek ezt az elfajult nemzetségét.


A Transtelex ezek után végiggörgette Vincze Minya István Facebook-oldalát és azt vette észre, hogy minden második posztja le van tiltva, a református esperes ugyanis minden, olimpiához kapcsolódó álhírt szorgalmasan megosztott és terjesztett a Facebook-oldalán. Erősen foglalkoztatta az algériai ökölvívó, Imane Helif is, aki szerinte valójában férfi.

A portál felhívta telefonon Vincze Minya Istvánt, aki kifejtette: sokkolta az olimpia megnyitója, szerinte istengyalázás történt, amit az LMBTQ-közösség támogat. Arról, hogy a bejegyzésében emberek felnégyelésére biztat, azt mondta, hogy „első felindulásában írta, és lehet, hogy túl erős volt”.

Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

#Belföld#olimpia#református egyház#erdély

Címlapról ajánljuk