Belföld

Még nem kapott senki pénzért főtiszti rangot

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 7. 13:48

Egy tavasszal elfogadott törvénymódosítást tette lehetővé, hogy címzetes ezredes és alezredes bárki, aki „honvédelmi célra vagyoni hozzájárulást teljesít”. 

Eddig senki nem kapott címzetes ezredesi vagy alezredesi rangot a honvédségnél pénzadományért cserébe Szalay-Bobrovniczky Kristóf minisztertől – derült ki a Honvédelmi Minisztériumnak a HVG közérdekű adatigénylésére küldött válaszából.

A kormány júliustól teremtette meg annak a jogszabályi lehetőségét, hogy pénzadományért vagy más hazafias cselekedetért különleges katonai rendfokozatokat kaphasson bárki. A törvénymódosítást tavasszal fogadták el.

A Honvédelmi Minisztérium a lappal közölte, hogy „eddig nem került sor ilyen rendfokozat adományozására, továbbá jelenleg sincs folyamatban ilyen adományozási eljárás.”

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Takács Attila altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének területvédelmi helyettese (j-b) az Egységes Alapkiképzési Program keretében bevonultak katonai eskütételén a budapesti a Zrínyi Miklós laktanyában 2024. július 22-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

#Belföld#kormány#hadsereg#főtiszti rang

Címlapról ajánljuk