Belföld

Az érdi evangélikus lelkész szerint a zsidók felelősek a holokausztért

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 7. 18:41

Mert elárulták Jézust.

Szerdán a 444 számolt be arról, hogy Labossa Péter Mihály érdi evangélikus lelkész a hétvégi prédikációjában azt fejtegette: Isten azért nem akadályozta meg a holokausztot, mert a zsidók elárulták Jézust.


Az elhangzottakkal kapcsolatban a 24.hu megkereste a Magyarországi Evangélikus Egyház elnökét. Fabiny Tamás a portálnak azt mondta, hogy már beszélt Labossával és bekérte tőle a prédikáció teljes hanganyagát. Azt mondta, erre a kérdésre nagyon érzékeny.

Magam is prédikáltam erről vasárnap, Jeruzsálem pusztulásának emléknapján. Prédikációmban szinte végig ezzel a kérdéssel foglalkoztam, éppen attól a szemlélettől óva, amely a beszámolók szerint az érdi prédikációban visszaköszönt

– nyilatkozta Fabiny.

A 444 később arról számolt be, hogy egy olvasójuk az Érdi Járási Ügyészséghez fordult Labossa prédikációja miatt. Szerinte az elhangzottak kimerítették a Btk. 333. §-át, A nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűncselekményt.

Beszédével nemcsak arra törekedett, hogy igazolja a népirtást, hanem az alkalmazott igazolással az elkövetők felelősségének jelentéktelenebbé tételére is törekedett

– áll a feljelentésben.

Labossa a hétvégi prédikációban az algériai bokszolónő ügyét sem tudta szó nélkül hagyni, azt mondta ezzel kapcsolatban:

Az istentelen életnek érezzük ma is a következményeit. Nem akarok túlzottan mélyen belemenni, de annak, hogy az ember felvilágosodott, annak érezzük a következményeit. Bekapcsoljuk az olimpiát, a közvetítést, és láthatjuk a negatív következményeket. A felvilágosodás gyümölcsét láthatjuk. Szegény magyar bokszolónőt csak sajnálni tudom. És ordít a lelkem ezért az egészért. Ezért az istentelenségért, ami folyik.

 

#Belföld#antiszemitizmus#magyarországi evangélikus egyház#fabiny tamás

Címlapról ajánljuk