Belföld

Görögtűzzel és sörösüvegekkel támadták meg feketeruhások a baloldali rendezvényt

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 4. 18:12

Az eset a Szikra Mozgalom által szervezett kerekasztal-beszélgetéseket követő esti koncert alatt történt, amit gyerekek és idősek is hallgattak. 

Feketeruhások egy kisebb csoportja zavarta meg a Szikra Mozgalom eseményét a Népligetben szombaton, írják Facebook-bejegyzésükben. A Mérce szerint az eset a kerekasztal-beszélgetéseket követő esti Hello Rom koncert alatt történt, amit gyerekek és idősek is hallgattak.

A baloldali mozgalom azt írta a Facebookon: „Az sem ronthatta el a tegnapot, hogy este, a koncert alatt, egy pár főből álló csoport két görögtüzet és három sörösüveget dobott be a helyszínre. Szerencsére senki sem sérült meg, a rendőrség pedig elfogta az elkövetőket, akik ellen csoportosan elkövetett közösség tagjai ellen erőszak vádja miatt nyomoznak. A hirtelen ijedtség után természetesen folytattuk a programot”.

Jámbor András, a mozgalom országgyűlési képviselője arról beszélt a lapnak: egy nagyjából tíz fős csoportról lehetett szó, akik az esemény vége felé kezdtek el zavarogni. Hozzátette, hogy mivel a közeli Groupama Arénában Fradi meccs is volt, így jelentős rendőri jelenlét volt a környéken. „Tudomásunk szerint majdnem minden elkövetőt perceken belül elkaptak” – mondta. Senki sem sérült meg, az esemény ezt követően rendben folyt tovább. 


Nyitókép: Szikra Mozgalom / Facebook

#Belföld#szikra mozgalom#népliget#koncert#zavargás#Jámbor András

Címlapról ajánljuk