Belföld

170 millió forint adófizetői pénzbe került a nyugdíjasoknak szánt propaganda

rtl.hurtl.hu

2024. július 30. 14:19

Az időseknek szánt propagandaanyagok a választási kampányban jelentek meg.

A Rogán Antal.-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda rendelte meg, és a Magyar Államkincstár készítette el az adófizetők pénzéből a Jókor című ingyenes propagandakiadványt, amit májusban, a választási kampány időszakában kézbesítettek a nyugdíjasoknak. Ennek költsége 176 millió forint volt, tudta meg a Magyar Hang.

A füzet tartalmát is Rogán Antalék szerkesztették. Az egyik anyagban Orbán Viktor beszél a nyugdíjasokat érintő intézkedések mellett a békéről is. Az olvasókat emellett a kormány által alapított Idősek Tanácsa üdvözli a lapban. A lap emlékeztet: azért javasolták egy időseknek szóló kiadvány létrehozását, hogy „fontos, hiteles” hírek jussanak el a korosztályhoz. 

Figyelemre méltó viszont, hogy ennek ellenére az „időszakosan megjelenő újság” impresszum nélküli, továbbá nem szerepel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által regisztrált sajtótermékek között sem, noha 2020 óta már 9 száma jelent meg.

A Magyar Hang szerint a kiadvány 2,1 millió példányban jelent meg. A nyomtatásban és megszemélyesítésben a kormánypárti lapok kiadója, a Mediaworks Zrt. és annak alvállalkozója, a Puskás-Bag Kft. volt a Lounge Design Kft. partnere. Ez utóbbi a kormányközeli Balásy Gyula tulajdonába tartozó vállalat, amely korábban többször is keretszerződést kötött Rogán Antal minisztériumával: ennek terhére készült el az időseknek szóló „újság” is.

Jelenleg papír szerint Labancz Attila, a kincstár lakossági szolgáltatásokért felelős elnökhelyettese és a kabinetiroda főmunkatársa felel a lapért. A kiadvány ezúttal is keresztrejtvénnyel zárul, aki beküldte, nyereményjátékban vehet részt. Ezt a Magyar Államkincstárnak kell postázni július közepéig. A visszaküldött adatlapokat aztán egy másik állami szervezet, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. dolgozza fel, vagyis az adatokat a Kincstár továbbküldi ezen az állami vállalaton keresztül a Rogán-féle Kabinetirodának.

Balásy Gyula cégeinek közpénzből fizetett – kommunikációs, rendezvényszervezői és szervezetfejlesztési – megbízásaival számos alkalommal foglalkozott az rtl.hu.

Nyitókép: MTI / Kovács Attila

 

 

#Belföld#propaganda#idős#nyugdíjas#kampány#közpénz#adófizető#fidesz

Címlapról ajánljuk