Belföld

Semjén Zsolt szerint a kegyelmi botrány nagyon súlyosan ártott az egyházaknak

rtl.hurtl.hu

2024. július 26. 20:22

Semjén Zsoltnak elmondása szerint fogalma sincs, miért kapott kegyelmet K. Endre, pedig őt is érdekelné. Úgy látja, Novák Katalinnak kéne magyarázatot adnia.  

Nagyon súlyosan ártott az összes egyháznak, sőt az egész keresztény világnak, még a keresztény politikának is – ezt mondta a kegyelmi ügyről Semjén Zsolt Tusványoson a Telexnek.

A miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy nem tudja, miért kapott kegyelmet K. Endre, pedig őt is érdekelné. Ő is úgy érzi, hogy maradtak kérdések az ügyben. Szerinte az segítene, ha Novák Katalin kiállna, és elmondaná a nyilvánosságnak, hogy miért döntött így.

A történelmi egyházak megítélésére negatívan hatott. De akinek emiatt megbicsaklik a hite az Úr Istenben, az Úr Jézusban, az egyház közösségében, az pont olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy nem fogadja el a Pitagorasz-tételt, mert a matektanár részeges

– tette hozzá.  

A KDNP-s politikust megkérdezték, mit gondol arról, hogy a KSH friss adatai szerint soha nem született még annyira kevés gyerek Magyarországon, mint júniusban. Semjén értelmetlennek nevezte a kérdést, mert szerinte ennél még sokkal rosszabb lenne a helyzet, ha nem lettek volna a kormány családtámogatásai.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban többször is a volt államfőhöz irányította azokat, akik arról kérdezték, hogy miért kapott elnöki kegyelmet K. Endre, aki pedofil bűncselekmények eltussoláshoz asszisztált a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként. Novák Katalin azonban azóta sem beszél a kegyelmi botrányról, pedig már a Magyarország-Németország Eb-meccs után is kérdezték őt személyesen az újságírók.

Balog Zoltán református püspök pedig eközben azt állítja, hogy Orbán Viktor nem tudott arról, hogy ő kért kegyelmet K. Endrének Novák Katalintól. Ezt a református püspök a Gulyáságyú Médiának mondta a hónap elején, erről az RLT Híradó is beszámolt:


Nyitókép: Veres Nándor / MTI

#Belföld#semjén zsolt#k. endre#kegyelmi ügy#kegyelmi botrány#balog zoltán#novák katalin#tusványos

Címlapról ajánljuk