Belföld

Magyar Péter elárulta, hogy a Tisza melyik képviselői ülnek be eddig a Fővárosi Közgyűlésbe

rtl.hurtl.hu

2024. július 26. 19:37

Magyar Péter megnevezett öt tiszás képviselőt, akik beülnek Fővárosi Közgyűlésbe, a többieket október elsejéig választják ki. A Tisza Párt elnöke várhatóan a jövő hét második felében tárgyal Karácsony Gergely főpolgármesterrel.

Magyar Péter a 444 érdeklődésére nyilvánosságra hozta annak az öt képviselőnek a nevét, akik a Tisza Párt színeiben ülhetnek majd be a Fővárosi Közgyűlésbe. Ők a következők:

Ordas Eszter, Porcher Áron Somerville, Böröck-Gémes Szilvia, Barna Judit és Bovier György.

A Tisza Párt 10 mandátumot nyert, a többi képviselőt október 1-jéig választják ki. A lap szerint azt nem árulta el Magyar, hogy miért húzódik el ilyen sokági a döntés, ahogy azt sem, hogy ezt az öt embert mikor választották ki. A fővárosi listán 14 ember szerepelt, közülük öten bekerültek az Európai Parlamentbe. Ebből pedig az következik, hogy legalább egy embernek dupláznia kell – hívja fel figyelmet a 444, megjegyezve, hogy ezt egyébként nem tiltják a szabályok.

Hogy mit lehet tudni eddig a budapesti tiszás képviselőkről, köztük a most megnevezett öt személyről, arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen. Magyar Péter a 444-nek emellett azt is elárulta, hogy várhatóan a jövő hét második felében tárgyal Karácsony Gergely főpolgármesterrel. Megismételte, hogy a jövőben pedig ügyek mentén kívánnak együttműködni a Fővárosi Közgyűlésben mandátumot nyert képviselőkkel.

Állandó, formális megállapodást a Tisza Párt nem köt. A Tisza Párt képviselői szakmai munkát fognak végezni, a fővárost eddig jellemző politikai mutyiban semmilyen formában nem kívánnak részt venni

– szögezte le Magyar Péter.

Nyitókép: Purger Tamás / MTI

 

#Belföld#magyar péter#tisza párt#fővárosi közgyűlés#képviselők#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk