Belföld

A NAV inkasszója után most azt vizsgálják a hatóságok Iványiéknál, hogy van-e elég pénzük a működésre

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 19:17

A Magyar Evangéliumi Testvérközösség „sajnálná”, ha emiatt bárki vallásüldözésre gondolna.

A NAV múlt heti inkasszója után országszerte több szociális intézményükben és az Oltalom Kórházban is állami ellenőrök jelentek meg

idézi a hvg.hu a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) szerda délutáni közlését.

Iványi Gábor közössége szerint az ellenőrök arra hivatkoznak, hogy a MET korábban azt közölte, hogy csak 12 órányi működésre maradt pénzük, ezért meg kell vizsgálniuk, hogy biztosítva vannak-e a működési feltételek. A szolnoki idősotthonban erről igazolást is kértek.

Iványiék szerint a vizsgálatok annak gyanúját keltik, hogy a megoldás keresése helyett szándékosan tönkre akarják tenni az intézményeiket. Hozzátették: „sajnálnánk, ha bárkiben a világon a speciális vallásüldözés látszatát kelthetné mindaz, ahogy a hatóságok az ügyeinket kezelik”.

Azt is közölték, hogy folyamatosan érkeznek a civil támogatások, amelyeknek köszönhetően már több mint kétheti működést finanszírozni tudnak, és remélik, hogy ezzel az információval a további vizsgálatok elkerülhetők.

A MET korábban azt közölte, hogy ha nem lesznek pozitív fejlemények, akkor kénytelenek lesznek oktatási intézményeiket átadni az államnak, vagy más fenntartónak.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#magyar evangéliumi testvérközösség#iványi gábor#vizsgálat#inkasszó#oltalom karitatív egyesület

Címlapról ajánljuk