Belföld

Kiderült, kiket vesznek fel egyetemre

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 20:21

A legtöbben gazdálkodási és menedzsment szakra jelentkeztek első helyen, most már azt is lehet tudni, hogy hány ponttal lehetett bekerülni.

Nyilvánosságra hozták szerda este a felsőoktatási felvételi ponthatárokat.

Az Eduline korábbi cikke szerint a legtöbb elsőhelyes jelentkezést állami ösztöndíjas és önköltséges képzésre gazdálkodási és menedzsment szakon adták be. Ahhoz, hogy erre a szakra valaki bekerüljön állami ösztöndíjas nappali képzésre, a legnépszerűbb intézményekben, az ELTE-GTK-n 409, Debrecenben 387, Szegeden 385, Pécsen 397, a Budapesti Gazdasági Egyetemen pedig 370 pontra volt szükség.

A többi pontszám a felvi.hu oldalon megtekinthető. Akik sehová nem jutottak be, július 30. és augusztus 7. között pótfelvételi eljárás keretében jelentkezhetnek.

Immár második éve több mint 90 ezren jutottak be a magyar felsőoktatásba – közölte a ponthatárok kihirdetése után a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Az összegzés szerint tovább növekedett a műszaki, természettudományos, mérnöki, informatikai képzésekre, agrár- és orvos-egészségtudományi képzésekre, valamint a tanár- és tanítóképzésre felvettek száma is. Ez utóbbi a második legnépszerűbb képzési terület lett – írták.

Minden második egyetemista vidéki egyetemre nyert felvételt és tízből nyolc felvett állami ösztöndíjasként kezdheti meg tanulmányait – olvasható a közleményben.

Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, 20 órától kapnak sms-t az eredményről.

Nyitókép (archív): MTI/Bruzák Noémi

#Belföld#ponthatár#felsőoktatás

Címlapról ajánljuk