Belföld

Megkérdezték Tusványos alapítóját, megerősítik-e Orbán védelmét a Fico és Trump elleni merényletek után

rtl.hurtl.hu

2024. július 23. 10:03

Németh Zsolt a gyűlöletkeltő liberális médiáról és baloldaliakról beszélt.

Kedden kezdődik a Tusványosként is ismert Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Erdélyben. A rendezvény alapítóját, a magyar parlament külügyi bizottságának fideszes elnökét, Németh Zsoltot a kolozsvári Maszol portál egyebek közt arról is kérdezte, hogy a Robert Fico és Donald Trump elleni merényletek után megerősítik-e Orbán Viktor védelmét, tekintettel arra, hogy tavaly is megpróbálták megzavarni a miniszterelnök beszédét.

Németh azt mondta, „laikus szemmel is teljesen nyilvánvaló”, hogy a Fico és Trump elleni merényletkísérletet is súlyos biztonsági hiányosságok tették lehetővé. Szerinte az utóbbi esetben ezt az is tetézi, hogy „a korábbi elnök védelméért a jelenlegi adminisztráció felel”.

Németh úgy látja, hogy a merényletkísérletek egyenes következményei az állítólagos „gyűlöletkeltő kampányoknak, amelyeket a liberális média évek óta folytat a békepárti politikusokkal szemben”. Szerinte „nem kérdés”, hogy „ki szítja a gyűlöletet”, „elég csak megnézni azokat a baloldalhoz kötődő magyar Facebook-csoportokat, amelyekben ünneplik ezeket a gyilkossági kísérleteket és arról fantáziálnak, hogy a következő célpont Orbán Viktor lesz”.

Németh Zsolt épp csak a konkrét kérdésre nem válaszolt, így nem derült ki, hogy megerősítik-e a miniszterelnök védelmét Tusványoson.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Belföld#Németh Zsolt#tusványos#orbán viktor

Címlapról ajánljuk