Belföld

Ötéves kislány mentette meg az eszméletlen nőt, aki mellett több felnőtt elsétált

Balogh Veronika FlóraBalogh Veronika Flóra

2024. július 22. 15:17

A felnőttek elsétáltak mellette, az ötéves kislány mentette meg egy idős nő életét Csongrád-Csanád vármegyében. Az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg a történetet.

A kislány egy buszmegállóban várakozó idős nő életét mentette meg, miután szólt édesapjának, hogy álljanak meg, mert a nőnek sürgősen segítségre van szüksége.

„A napokban egy Csongrád-Csanád vármegyei buszmegállóban lett rosszul egy idős nő. Az eszméletlen beteg mellett többen elmentek, anélkül, hogy segítséget nyújtottak volna neki, mire egy autóban utazó kislány észrevette őt. Az 5 éves Léna azonnal szólt apukájának, hogy álljon félre és nézzék meg a nénit. Az édesapa azonnal teljesítette kislánya kérését és miután nem tudták felébreszteni a beteget, a férfi a mentők segítségét kérte. Mentésirányító bajtársunk azonnal több mentőegységet riasztott, akik perceken belül helyszínre értek és megkezdték a nő emelt szintű ellátását, akit végül Léna segítőkészségének köszönhetően stabil állapotban szállíthattak kórházba” – írják a posztban.

A kislány később meglátogatta a szegedi mentőállomást, ahol sokat beszélgetett a mentősökkel. Kiderült, hogy annak ellenére, hogy még csak most kezdi majd az iskolát, Léna példamutatóan tájékozott mind a mentőhívás, mind pedig az elsősegély nyújtás területén.


Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

#Belföld#országos mentőszolgálat#mentő#rosszullét#életmentés#gyerek

Címlapról ajánljuk