Belföld

Így él Kovács László, az MSZP nagybeteg exelnöke az idősotthonban

rtl.hurtl.hu

2024. július 22. 6:50

Kovács László egykori külügyminisztert a foci deríti jobb kedvre. Volt párttársa, Gurmai Zita látogatta meg az otthonban.

Kovács László egykori párttársa, Gurmai Zita meglátogatta a nagybeteg szocialista exelnököt az idősek otthonában, írja a Blikk. Emlékeztetnek rá: Kovács László 2021-ben költözött be egy idősotthonba, a korábbi külügyminiszter (2002-2004), a Magyar Szocialista Párt exelnöke (1998-2004) azóta teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Barátai, volt párttársai a családon keresztül tartják vele a kapcsolatot. 

Kovács július 3-án ünnepelte a 85. születésnapját. Egykori párttársai azt mondták a lapnak, hogy a volt politikus kifejezetten jól érzi magát, de részleteket a család kérésére nem állt módjukban megosztani. Gurmai Zita, a szocialisták frakcióvezető-helyettese személyesen köszöntötte fel a születésnapján Kovács Lászlót. Ő azon kevesek közé tartozik, akik bemehettek hozzá az otthonba. 

Meglátogattam Lacit abban az idősek otthonában, ahol jelenleg tartózkodik. Váltottam vele néhány szót, de éppen focimeccset nézett. Abszolút jó kedélyű volt, és rendkívül barátságos 

– mesélte Gurmai a Blikknek.

Kovács László 2015-ben újraházasodott, akkor vette el Lucza Mónikát, akitől még 2011-ben egy kisfia született, írja a lap. Az MSZP egyik korábbi tagja a Blikknek azt mondta, folyamatosak Kovács hangulatváltozásai, de most jobban érzi magát. Szívesen beszélget, de a témák már nem sokáig kötik le.

Nyitókép: Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke és Kovács László szocialista politikus, volt külügyminiszter az MSZP-Párbeszéd választási eredményváró rendezvényén 2018. április 8-án. Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

#Belföld#kovács lászló#mszp#elnök#idősek otthona#idősotthon#Gurmai Zita

Címlapról ajánljuk