Belföld

Karácsony: felháborít, hogy a helikoptertaxik profitja fontosabb, mint a budapestiek nyugalma

rtl.hurtl.hu

2024. július 21. 17:49

Karácsony Gergely a Hungaroringra repkedő légitaxik zaja miatt jogszabálymódosítást kezdeményez.

Mélységesen felháborít, hogy Magyarországon néhány dúsgazdag turista luxusa, és a korábban Rogán Antalt is reptető cégek profitja sokkal fontosabb, mint sok ezer budapesti nyugalma – írja Karácsony Gergely a Facebookon a Budapest felett repkedő helikopterekről, akik a Magyar Nagydíjra, illetve onnan szállítanak utasokat.

A már tavaly a rengeteg ember nyugalmát zavaró, folyamatosan repkedő légitaxik betiltását ígérő főpolgármester a posztjában ugyanakkor azt elismerte, hogy a szolgáltatás a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően működik, a fővárosnak semmilyen lehetősége nincs arra, hogy ezeket megtiltsa vagy szigorúbb korlátok közé szorítsa.

Úgy véli, egy dolgot tehet, jogszabálymódosítást kezdeményez, hogy „a jövőben a lakosság nyugalmát ilyen mértékben zavaró szolgáltatásra ne lehessen hatósági engedélyt kiadni”.

A helikopterezés ára egyébként meglehetősen borsos, 113 ezer forinttól indul egy út, de aki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre akar egy „retúrjegyet”, annak 585 ezer forintot kell fizetnie.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#budapest#forma 1#magyar nagydíj#hungaroring#karácsony gergely#helikopter#taxi

Címlapról ajánljuk