Belföld

70 milliós állami támogatással segíti a gyereknemzést egy magyar szerzetesrend

rtl.hurtl.hu

2024. július 20. 18:03

A nagy feladatra nem külsős szakembereket alkalmaznak, hanem saját munkatársaikat képzik tovább.

70 millió forintot kapott idén májusban a Betegápoló Irgalmasrend a természetes úton történő fogantatást elősegítő szakemberek képzésére a Belügyminisztériumtól, írja a Magyar Hang. A rend a lapnak elárulta: a pénzből egy úgynevezett Keresztény Családi Centrumot működtetnek, és a hozzájuk forduló párokat testileg-lelkileg egyaránt vizsgálják.

Itt többek között pszichológus, bel- és bőrgyógyász, szülésznő segítségével próbálják a meddőség okait azonosítani, megszüntetni. 

A nagy feladatokra nem külsős szakembereket alkalmaznak, hanem saját munkatársaikat képzik tovább. Azt írták: nem felvilágosítással, hanem a meddőség okainak kivizsgálásával foglalkoznak. „A természetes úton történő fogantatás azt jelenti, hogy a gyermekáldás mindenféle külső, mesterséges segítség nélkül érkezzen, amelynek során nem kerül sor asszisztált reprodukciós technikák (ART) alkalmazására” – fogalmaztak.

Nyitókép (illusztráció, a fotó nem a program kapcsán készült): Facebook / Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház

#Belföld#belügyminisztérium#gyermek#szerzetes#rend#terhesség#támogatás

Címlapról ajánljuk