Belföld

Tovább nőtt Orbán Győző földbirtoka

rtl.hurtl.hu

2024. július 19. 14:42

Orbán Viktor édesapja ezúttal a Felcsúttal szomszédos Alcsútdobozon vett egy 86 ezer négyzetméteres földet.

8,6 hektáros, azaz 86 ezer négyzetméteres földet vett id. Orbán Győző Alcsútdobozon, az arborétum és a golfpálya szomszédságában – szúrta ki a Szabad Európa.

Orbán Viktor miniszterelnök édesapja 20,25 millió forintért vette június végén a területet, ugyanaz volt az eladó, mint id. Orbán Győző több korábbi földszerzésénél is. A lap emlékeztet: Orbán Győző, a hatvanpusztai birtok tulajdonosa már márciusban is elég jelentős, összesen 80 hektárnyi földdel rendelkezett a Felcsúttal szomszédos Alcsútdobozon.

Azt írják, a frissen megszerzett szántó és fás területek részben a Pannónia Golf & Country Club mellett találhatóak. A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy nemrég Tiborcz István érdekeltsége bevásárolta magát a klubot működtető cégbe Mészáros Lőrinc mellé. A golfpálya területe pedig ifj. Orbán Győző cégéé.

Orbán Győző 2011-ben vett egy 12 hektáros majorságot Hatvanpusztán. Ma már a környéken minden az Orbán vagy a Mészáros család tulajdonában van, a birtok alatt 1200 négyzetméter földalatti területet építettek, de van napelempark és pálmaház is. A Házon kívül korábban összefoglalta, hogyan gyarapodott minden megnyert választás után egyre jobban a hatvanpusztai uradalom:


Nyitókép: Orbán Győző 2018. május 10-én az Országgyűlés plenáris ülésén, ahol újra miniszterelnökké választották Orbán Viktort. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

#Belföld#orbán győző#orbán viktor#apja#hatvanpuszta#alcsútdoboz#földvásárlás

Címlapról ajánljuk