Belföld

„Együttélési” problémák miatt lakoltatnak ki egy idős, beteg csepeli férfit

rtl.hurtl.hu

2024. július 15. 18:34

A szomszédjai azonban nem gondolják, hogy akkora gond lenne vele, hogy azért hajléktalanná kellene tenni.

Kedden reggel kilakoltatnak egy csepeli nyugdíjas férfit – írja A Város Mindenkié (AVM) csoport.

A 68 éves Károly bérleti szerződését tavaly ősszel mondta fel a kerületi önkormányzat, aminek indoka az „együttélés követelményeivel ellentétes” magatartás volt. Az AVM azonban azt állítja, hogy a hétvégén a társasház minden lakásába becsöngettek, és egy szomszéd sem számolt be olyan kirívó viselkedésről, ami indokolná a férfi kilakoltatását és hajléktalanná tételét.

A ház 16 lakásának tulajdonosai és bérlői nyilatkozatot írtak alá, amelyben az áll, hogy nem támogatják Károly kilakoltatását, és arra kérik az önkormányzatot, hogy keressen olyan megoldást a problémára, ami nem jár szomszédjuk lakhatásának elvesztésével. A nyilatkozatot olyan lakó is aláírta, akinek volt ugyan panasza a férfira, de nem tartja arányos és igazságos lépésnek, hogy emiatt utcára teszik.

Az AVM azt írta: nem vitatják, hogy a férfi magatartásával kapcsolatban felmerülhettek jogos panaszok, de meggyőződésük, hogy az ilyen konfliktusok odafigyeléssel és segítséggel orvosolhatók, ha az érintett megkapja a korának és egészségi állapotának megfelelő támogatást az ezzel foglalkozó szakemberektől.

A kilakoltatásra váró férfi a létminimumnál jelentősen alacsonyabb összegű öregségi nyugdíjból él, egészségi állapota rossz, és jövedelme nyilvánvalóan kevés ahhoz, hogy lakhatásáról gondoskodjon – közölte az AVM, ami arra kéri Borbély Lénárd csepeli polgármestert és Ábel Attila alpolgármestert, hogy állítsák le a kilakoltatást. A szervezet a felmerülő problémák megoldásában segítséget ajánlott az önkormányzatnak.


Nyitókép: AVM

#Belföld#a város mindenkié#kilakoltatás#csepel

Címlapról ajánljuk